Kell fizetnem a szomszéd vízkára miatt?
Persze, hogy loxart sem ér. A jó példa erre az lenne, mintha a kórház portásának mondanád, hogy ha félrediagnosztizáltak akkor kifizetteted vele...
A tulajnak kell szólni, ahogy mondtam, mindent neki kell rendeznie.
nem olyan.
egy szerelőnek tudnia kell(ene) hogy honnan jön a víz, de legalább azt, hogy milyen lehetőségek vannak. Egy portásnak nem kell értenie a dolgokhoz.
A cső meg várhatóan a társasházé. A társasházi dolgok pedig a közös képviselőre tartoznak.
Nade várom a végkifejletet.
sziasztok, köszi az eddigi brainstormingot :)
ott tartunk, hogy a közös képviselő adott egy kötvényszámot, ez alapján az alattam lakó elmegy a biztosítóhoz, hogy mizu van ilyenkor, én várom, hogy beengedhessem azt a valakit, aki nálam kell, hogy körülnézzen, de én nem fogok fizetni semmit. Az alsó lakónak súlyos kára lett, ezt vagy a ház biztosítóján, vagy a sajátján behajtja, de tény, hogy nem lesz egyszerű dolog, mivel aki először kiment hozzá, csak egy képvselő volt a műszaki osztályról (társasházaknak a közös mittudomén milyében ő jár el), fényképzett egyet, engem nem várt meg, hogy hazaérjek, így nálam még nem járt senki. Azóta egyébként nincs egyén "tünet", nem tudjuk, mi lehetett a gond. Jövő héten kiderül, mi lesz belőle, de annál többet én nem tehetek, minthogy beengedem a biztosító embereit, illetve hogy megmutattam a szomszédnak, hogy nálam nincsen gond.
# 14/
Nem. Egy szerelőnek azt kell tudnia, hogy hogyan szerelje be a csövet úgy, hogy ne dőljön belőle a víz :) Azt, hogy milyen tulajdoni és biztosítási viszonyok vannak egy társasházban - na ahhoz semmi köze.
ebben megint nem értünk teljesen egyet :)
bár nem is írtam olyat, hogy tudnia kell a tulajdonviszonyokról -a biztosításról meg pláne nem- de azt meg kell mondania, hogy várhatóan milyen cső, hol törött el.
De -adott esetben- ha több víz is elfolyik, akkor érdekes lehet az elfolyt víz értéke is... Amit szintén meg lehet mondani, hogy vízóra előtt vagy után van a törés. Ez ismét összefüggésben van a tulajdonviszonnyal. :)
Ha jót akarsz az alattad lakóval tenni, akkor szólj neki, hogy jelentkezzen be a saját biztosítójánál is, persze mondja el azt is, hogy a társasháznak is van biztosítása, de a feltételeket nem ismeri. (Ha jó t.ház biztosításotok van, akkor erre mondjuk nincs szükség, de ezt innen nem lehet megmondani...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!