Ha a kutyám kiskutyákat csinált a szomszéd kutyájának, tényleg ki kell fizetnem a tartásdíjat?
Abortusz nincs, de lehet vemhesen is ivartalanítani. Ennek a költségeit esetleg fizethetnétek közösen.
A saját kutyádat meg mindenképpen ivartalanítsd, mert a leírásod alapján már rengeteg szerencsétlen sorsú kutya származhat tőle!
"Tartásdíjat" szerintem nem kérhet, főleg hogy nem gondolom hogy 10 000-eket akarna kiadni ügyvédre, mer dns vizsgálatra, hogy bizonyíthassa hogy a te kutyád az apa állat.
Ő is ugyan úgy felelős mint te, neki is ivartalanítani kellett volna már a kutyáját, pont mint neked!
Én meg erre azt mondom mint kan és szuka gazdi, hogy azért ne én szívjak esetleg ivartalanítsak mert van egy felelőtlen gazda akit nem érdekel a kanja mit csinál.
Alap esetben a szuka nem szökik, hanem a kan cseszi szét a kerítést és megy be a kertbe.
Láttatok már szukát beszökni a kanhoz?
Írta is valaki hogy még a kennelbe is bement a szukához.
Egy szuka kóbor nem megy be a kertbe a kanhoz, míg egy kóbor kan simán bemegy az amúgy felelősen tartott szukához, ezért mondom hogy a kan gazdákat nagyobb felelősség terheli.
Normál körülmények és emberek esetében szerintem ez a legnagyobb pofátlanság amit egy gazda hagyhat a kutyájának, evvel ártva a másik kutyának és gazdájának.
És nem kéne a szuka tulajokat szidni, mert a túlnyomó felelőssége a kannak van mert azok szöknek.
Ha már vannak kiskutyák akkor legalább a fele költséget neked kéne fizetni, ha még nincsenek és nem is akartok, akkor injekciót beadni a szukának, annak is a felét neked kéne állni.
De nem is értelek, tudsz erről a viselkedésről, még valahol zavar is téged, de nem teszel semmit ellene.
És még akkor megvagy lepődve hogy vállalnod kell a felelősséget.
Képzeld már bele magadat a szuka gazdi helyébe, szerinted ő alig várta hogy a kanod beszökjön és felcsinálja a szukáját, evvel ártva a kutyájának és később költségbe, munkába verve a keverék kölykök miatt, akiknek valszeg nem lesz gazdijuk és emiatt ők szenvedni fognak, te miattad.
Míg a te kutyád csak haza megy széles vigyorral az arcán, kipipálva hogy ez is megvolt, te meg csak nézel rá hogy enyje-benyje most mit csináljak veled.
Megmondom én mit, köttesd el mielőtt belefut a kutyád egy olyan gazdiba aki fogja és jól megveri a kutyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!