A bullmasztiff hogy viszonyul a macskákhoz? A szomszéd macskájához?
Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 20:15
1/5 anonim válasza:
Ahogy neveled. Ha úgy neveled fel a kutyát, hogy tilos macskát vagy akármilyen állatot bántania, nem fogja. Ha a megfelelő szocializációt hanyagolod (mert bizony a cicához is szocializálni kell a kutyát), akkor valószínűleg levadászná. Persze felnőtt kutyát is lehet macskához szoktatni (nem is olyan nehéz, ha tudod, mit kell tenni), de sajnos kezdő, hozzá nem értő, tapasztalatlan gazdáknak általában nem sikerül. Nem tudom neked mennyi tapasztalatod van ebben, általában a kutya nevelésben.
2/5 A kérdező kommentje:
Semennyi.Még sosem volt kutyám.De azt hallottam,hogy a bullmasztiff szelíd kutya,jól elvan a macskákkal.Az interneten is láttam olyan videókat,ahol a macska csimpaszkodott a bullmacin és az hagyta magát.Akkor mégis bántja a macskát?
2013. jan. 3. 20:24
3/5 anonim válasza:
Nem feltétlenül bántja. Mivel nem egy mozgékony fajta, ezért lehet többet eltűr. Szerintem ha jól szoktatják össze, akkor nincsen gond. Ha kölyökkutya kerül a házhoz, és ott már van egy felnőtt cica, általában a macska ellenséges szokott lenni, de hamar megbékél.
4/5 anonim válasza:
Kölyökként nagyon hamar megszokja a macsekot, ne félj! Ha rendszeresen, napi szinten találkozik a szomszéd cicával, nem kell semmi plusz erőfeszítés, hogy jól meglegyenek egymás mellett.
5/5 anonim válasza:
Minden kutyának van zsákmányösztöne, és az bizony előjöhet. Alapvetően nevelés kérdése, ha meg nincs nevelve, akkor teljesen egyedfüggő. Apámnál volt olyan masztiff is, aki nem tűrt meg macskát a háznál, a mostani meg egyenesen imádja az egyik macskát, a másikat viszont el szokta kergetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!