Érdemes így kutyát venni, vagy kár? Ha érdemes, milyet?
Kutyát szeretnék venni, kölyköt. Kertes házban lakunk, de a szomszédnál egy borzaasztó rossz kutya van. Ha kimegyünk a kertbe megugat minket, van hogy csak úgy unalmában ugat. Vonyít nagyon sokat...
Anyukám szerint a "kutya kutyától tanul" ezért nem lehet addig nekem új kiskutyám, amíg a másik kutya ittv an, mert akkor a picim is ezt venné át, és "hülye" lenne.
De ez így van? Vagy nem venné át az értelmetlen ugatást?
Valamint milyen kutyát lenne akkor érdemes venni?
Kertes ház, szóval az udvarban futkározhatna, nagytestűt szeretnék. Újfundlandi vagy dog között gondolkozok...de inkább újfundlandi.
15 éves lány vagyok.
Előre is köszönöm!
Nem feltétlenül veszi át a szomszéd kutya "stílusát" sokkal inkább számít az, hogy a gazdi mire neveli. Ha te nem akarod hogy ugasson (ami nem reális mivel a kutyák ugatnak ezt nem folythatod bele) vagy csak azt szeretnéd, hogy keveset ugasson akkor erre kell tanítani, ha már kiskorában megtanítod neki, hogy tilos vonyítani akkor nagyobb korában sem fog. Az ugatást ne próbáld belefolytani legfeljebb rászólsz hogy ne ugasson.
Fajtát nem szeretnék javasolni, azt nektek kell eldönteni.
Remélem tudtam segíteni :)
Köszönöm a váalszokat !
Nem az lenne a gond hogy ugat, csak ne ok nélkül. Pl. a szomszédot ne ugassa meg ha sétál a kertben (mint az övéké minket..)
Ha postás jön, vagy valami islyesmi, akkor persze, ugasson. Csak annak legyen oka, ne csak annyi, hogy neki ilyen kedve van...
Miért kell rögtön idiótának beállítani ?
Mindig volt kutyánk, és semmi gond nem volt egyikkel sem. Pici korom óta egyszer sem vol oylan, hogy nem lett volna kutyánk. Most kerültünk oda, hogy nincs kutya, és már vagyok olyan nagy, hogy én választhassak. Anyum mondta hogy átvenné a szomszéd kutya stílusát, mert kutya a kutyától tanul.
Nem egy hülye csapat vagyunk. Nem szarjuk le a kutyát, és nem a postás megugatásár való a kutya nálunk. Nem értem miért kell ilyeneket írni...egyszerűen annyi, hogy ne ugasson minden ok nélkül egész nap. Jelezzen ha van valami. A hutya a házőrzésről híres...ergo ha "elelnség" jön, szóljon.
Kihasználnánk a kutyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!