Érdemes a kutyámat az idegenektől kapott
élelelmmegtagadásra szoktatnom?
Figyelt kérdés
Mivel tudomásom és tapasztalatom szerint a 3 élelemmegtagadási forma (dobott étel, talált étel, kapott étel megtagadása) közül egynél lehet igazán tartós eredményt elérni, ezért én a talált ételt választottam. Elég jól megy, bár gyúrhatnánk még rá, csak lusta vagyok. Viszont ma kinnhagytam a kutyámat a bolt előtt, mire kiértem, azt látom, hogy a boltos eteti, mert 'olyan sovány'. Legközelebb, ha kinthagyom rakjak rá szájkosarat, vagy valóban kezdjem el megtanítani a kapott étel megtagadására?
Ne hagyd kint a bolt előtt, az a tuti :) Mióta az első albérletemben megrugdostak egy kikötött kutyát a bolt előtt, inkább megyek még egy kört a boltig. Jó környék volt, nem egy nyócker, mégis megtörtént, nem kockáztatok.
Amúgy persze érdemes lehet rágyúrni, bár ha elszánt az etető, simán elkezdi dobálni neki, lerakja elé, és ha nincs mindenre beállítva a kutya, akkor úgyis etetés lesz a vége.
2012. dec. 27. 12:27
2/7 anonim válasza:
Érdemes, nálunk is annyi idióta van! A barátnőm kutyusa csak parancsszóra eszik, nála mindhárom működik!
2012. dec. 27. 12:50
3/7 A kérdező kommentje:
Hát igazad lehet, csak ebben a szutyok faluban, ahova költöztünk minden messze van, és a két kutyát így is külön szoktam vinni, annyi időm meg nincs, hogy még a boltot is megjárjam. Lehet, hogy inkább szájkosarat rakok rá, azt már csak nem veszik le. Amúgy hihetetlen bélpokolos kutya, ezért sem akartam ilyen vállalkozásba belefogni, meg mert itt nincs sok ismerősöm, egy-két emberrel meg nem érdemes szotkatni, akkor sok emberrel, sok helyen kéne. (Meg mert lusta vagyok hozzá:S:D).
2012. dec. 27. 12:54
4/7 A kérdező kommentje:
Gondolom, a barátnőd jelenlétében. Úgy nekem sem eszi meg, de ha nem vagyok ott...
2012. dec. 27. 12:54
5/7 anonim válasza:
Miért viszed külön a kutyákat?
2012. dec. 27. 12:57
6/7 Szilvi & Argos válasza:
A szájkosár jó módszer, legalább nem is mernek odamenni a kutyához! Tapasztalat :)
Argos-nál a talált élelem megtagadása működik utcán. A kertben annyira nem, mert ha csontot kap, annak mindig maradnak apró részecskéi szanaszét a kertben, meg dió is...ezek után kutat szaglászva és persze, hogy megenne mást is...
Ha ott vagyok és rászólok, akkor mástól sem fogad el kaját, de ezt már feladtam, lévén eteti két szomszéd is és nem tudok tenni ellene...
De ha van rá lehetőségetek, érdemes rágyúrni
2012. dec. 27. 13:12
7/7 A kérdező kommentje:
Azért viszem őket külön, mert séta alatt gyakorlok is velük, és nem tudok egyszerre mindkettőre úgy figyelni, ha tanulás van. Sokkal bizonytalanabb vagyok. Az élelemmegtagadás nálunk sincs a kertben és a lakásban érvényben, kivéve a macskakaját, múltkor jól meg is szívtam, mert valahogy beszabadultak a konyhába, és leették anyám főtt sonkáját az asztalról:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!