Hogy neveljük arra a kutyánkat, hogy ne fogadjon el idegenektől ételt kerítésen keresztül?
Emberi számítás szerint a héten lesz egy örökbefogadott kutyánk. A kerítés lécei közötti rések elég szélesek, emberkéz simán befér.
Két szomszédunknak is az a heppje, hogy a környező kertekben lévő kutyákhoz benyúlkálnak simogatni őket, meg enni adni nekik.
Mi nagyon nem szeretnénk rászoktatni a kutyát, hogy ételt fogadjon el idegenektől a kerítésen át, vagy h hagyja magát simogatni.
Mivel azonban még hozzánk sem szokott be, nem tudjuk mit csináljunk.
Köszönöm a tanácsokat!
Hát ja, a gyerekekre is gondolnotok kell! Nagyobb tragédia is történhet ha egy kisgyerek óvatlanul benyúl a kerítésen és a kutya berántja!
Csináljátok meg a kerítést, utána fogadjatok örökbe kutyát.
Igen, a gyerek dologban igazatok lehet, bár sztem a gyerekeknek is kell annyi eszüknek lenni, hogy nem nyúlnak be.
De a szembeni házba egy nagyon kicsi résen át hajgálják be a csontokat, meg szagoltatják a kezüket a kutyával. Nekem ez nagyon nem tetszik, semmi közük ahhoz a kutyához!!!
Vmi használható ötlet???
Ok, a kerítést mindenképp megcsináljuk, köszi, h szóltatok miatta.
Ha ez megvan, akkor hogy kell rossz élményeket okozni a kutyának a kerítésen kívül lévő idegenekkel kapcsolatban?
Még régebben olvastam egy kutyás könyvben, hogy pl. megkértek egy idegent, akit nem igazán fog látni a kutya, hogy odahívja magához, és ha odament, akkor hirtelen összetekert újságpapírral az orrára csap. Ez igazából nem fáj a kutyának, de nagyon rühelli.
Vagy ha a kerítéshez megy hívásra, akkor egy vödör vízzel nyakon kell önteni.
De ha menhelyi kutyutok lesz, lehet, hogy alapból félni fog az emberektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!