Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mikor veszi eszre a NAV a TB...

Mikor veszi eszre a NAV a TB tartozast?

Figyelt kérdés

Üdv

1 eve külföldön elek es ugyebar otthonrol nem jelentkeztem ki es sehova se mentem be papirt intezni.

Eddig csak szimpla adopaprit kaptam, hogy nem tudtak adobevallast kesziteni Magyarorszagon.....(mivel nem is otthon dolgozom)

Elotte közmunka illetve berpotlo jutattason voltam ami elvileg fedezte a dolgot.

Tavasszal megyek haza....ha bemegyek es megmutattom a papirjaimat, hogy EU-s tagallamban fizetem a TB-t akkor az otthoni magyarorszagi tartozast elengedik vagy ki kell fizetnem?

Valaki ötlet vagy volt valaki hasonlo helyzetben?

2015. jan. 26. 22:04
 1/2 anonim ***** válasza:
84%

Nem lesz belőle baj, utólag jelentkezz ki a navtól is a meg a tb-ből is az oepnél, vagy az ügyfélkapun, amikor hazajössz onnantól meg megint be, de akkor csak a navnál kell.

Éven túli tartozásnál szólnak. Nekem minden évben ez van, egyeztetni kell a külföldi munkaviszonyt. Miután megvolt a kijelentkezésed visszamenőleg, kérj folyószámla egyeztetést, az igazolt időszakról meg mutass be valamilyen szerződést. Visszamenőleg elszámolják, kinullázzák a kinti időszakodat, a különbözetet kell majd befizetned ha lesz. Ha megint kimész, akkor viszont ne felejtsd el ezeket megcsinálni, mert nem nagyon szokásuk, de 15 nap után büntethetnének 100.000 körüli összeggel.

2015. jan. 26. 23:02
 2/2 anonim ***** válasza:
90%
Volt, akinek a büntetését végül elengedték amikor bizonyította, hogy kint fizetett. Szerintem ha elintézed akkor nem lesz következménye.
2015. jan. 26. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!