Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Testvéreim Anyám után örökölte...

Testvéreim Anyám után örököltek tartozást. Ha testvéreim valamely okból elhaláloznak, és nincs utódjuk. Kik az örökösök? És Én, mint testvér visszautasíthatom ha rám marad.

Figyelt kérdés
2015. jan. 19. 06:36
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Testvéreim? Akkor te is az örökösök között vagy már most is.
2015. jan. 19. 07:06
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Tartozást NEM LEHET örökölni, illetve CSAK a pozitív örökség mértékéig.

De ha a testvéreidnek van tartozása és utánuk te örökölnéd, akkor egyszerüen visszautsaítod az örökséget, és akkor nem kapsz semmit, de nem is kell a tartozást kifizetni.

Az elözönek meg: a kérdezönek lehetnek féltestvérei, tehát nem ugyanattól örökölnek.

2015. jan. 19. 07:52
 3/6 A kérdező kommentje:

Én visszautasítottam amikor anyám meghalt az örökösrészemet. Testvéreim nem, így Ők örökölték a tartozást is.

Az egyik testvéremnek nincs utóda, sem élettársa, így ha Ő elhalálozik, Én, mint az egyik testvér vagyok a legközelebbi rokona. Ezek szerint ebben az esetben is visszautasíthatom az örökösödési részemet?

Én attól tartok, hogy a behajtó cég az én vagyonom inkasszózza. Bele nyúlhat bankszámla, ingó-ingatlanban nálam?

2015. jan. 20. 05:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Adóságot nem lehet örökölni, és az esetleges örökséget természetesen visszautasíthatod.
2015. jan. 20. 08:08
 5/6 anonim ***** válasza:
44%
Kivéve, ha a banki szerződés úgy volt meg kötve, hogy az unoka is fizesse. SOk ilyen devizahitel figyeget be. Ha csak közmü tartozás és személykölcsönnél már vissza utasítható.
2015. jan. 21. 15:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyen szerzödést csak akkor lehet kötni, ha az unoka is aláírja, más nevére ugyanis nem lehet adóságot felvenni.
2015. jan. 21. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!