Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha a biztosító felmondta a...

Ha a biztosító felmondta a szerződést ki kell fizetni a tartozást?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 10:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
nem, a biztosítók jótékonysági intézmények, elengedik neked ;)
2010. júl. 29. 10:51
 2/12 anonim ***** válasza:
50%

Mire gondolsz? Én már két biztosításból is szálltam ki úgy, hogy év közben nem fizettem ki az aktuális negyedévi díjat. (Elvileg ugye csak a fordulónapon lehetne megszüntetni.) Többször próbálták leszedni a bankszámlámról, párszor írtak levelet, aztán feladták. Ennyi.

Amikor újra szerződést kötöttem az egyikkel egy szóval sem mondták, hogy a korábbi biztosításom nincs rendezve.

2010. júl. 29. 11:38
 3/12 A kérdező kommentje:

Lakás biztosítás, nekünk havonta vonják, de mostanában nem tudták levonni a számláról, ahogy számoltuk 3 havi elmaradásunk van! Ma küldték a levelet hogy megszűntették de ott nincs írva semmi hogy mennyi lenne az elmaradás, de a poén az az egészben hogy felszólítás se jött csak ugye az sms a banktól hogy nem tudták levonni!

Ugyanannál a biztosítónál lehet megint kötni? Mert a hitel miatt valami muszáj!

2010. júl. 29. 12:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy hitelfedezet lakás biztosításáról van szó.

Ilyen esetben a biztosítás a bankra van engedményezve, ezért nemfizetés esetén a bankot is értesíteni fogja a biztosító. Az már viszont nem olyan egyszerű történet.

Sürgősen köss biztosítást, fizesd ki előre az első negyedévet, és szaladj a papírokkal a bankba.

ha még nem késő.

2010. júl. 29. 12:43
 5/12 A kérdező kommentje:

Még nem késő mert 15 napom van hogy bemutassam az új biztosításról a papírokat és ma kaptuk a levelet!

Kötünk másik biztostítást mert tudjuk hogy kell csak még azt nem tudjuk hol de utána nézünk!

Köszönöm a válaszaidat!:)

2010. júl. 29. 12:51
 6/12 anonim válasza:
Ezért tart itt az ország, mert ilyen jó fizetési morál működik.... amit megrendelek, megveszek vagy szerződést kötök azt fizetem, mert arra vállaltam kötelezettséget. Nem értem másnál ez miért nem így van???
2010. aug. 3. 08:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó!! Talán azért, mert ebben az országban képtelenség megélni. Nem azért nem fizette gondolom a kérdező sem a pár ezer forintos biztosítást, mert ilyen a hozzáállása, hanem nem tudta! Sajnos nagyon sok ember van ilyen helyzetben! Szerintem meg azért tart itt az ország, mert ilyen emberek vannak , mint Te utolsó!!
2010. aug. 4. 08:05
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm, sajnos igazad van és sajnos az is igaz hogy mással is el vagyunk maradva és nem azért mert mi így szeretnénk! Hiába akarok én akármit kifizetni ha nincs rá pénzem!
2010. aug. 4. 18:57
 9/12 anonim válasza:
Szerintem nem
2010. aug. 5. 12:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék ehhez, hogy egy lakásbiztosítás nem egy horibilis összeg, főleg ha havonta fizetik, ha tudom, hogy a jelzálog miatt szükség van rá, eszembe nem jutna pont ezt nem fizetem, ha már fizetési nehézségek vannak pont nem kellene a bajt tetézni. Mi van, ha történik valami és nincs biztosítás? - inkább ne gondoljuk tovább. Egyébként a hitelre lehet fizetési könnyítést kérni, miért választják az emberek a nehezebb utat, kommunikálni kell a bankkal, biztosítóval. Aláírtál egy szerződést, logikusnak kellene annak lennie, hogy először hozzájuk kell fordulni. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
2010. aug. 14. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!