Lakás biztosító átterheli rám a kár összegét. Ilyen van? Vagy ez hogy működik?
Lakás biztosító átterheli rám a kár összegét.
Üdv egy albérletben lakóm és 2 hónapja elrepedt a mosógép csöve ami miatt az alattunk lakó elázott. Neki van lakás biztosítása de az albérletnek ahol lakóm nincs. Az alattunk lévőnek ki is fizette a biztosító a kárt de a ház tulaja kapott egy levelet amit én még nem láttam amiben elvileg az szerepel hogy a biztosító átterhel rám 90.000Ft-nyi összeget.
A kérdésem hogy ilyen tényleg van? Vagy hogy ilyenkor mi a teendő? Ha már esetleg más is járt így akkor kérem írja le hogy nála hogy mentek a dolgok.
Köszönöm.
Igen,ez így van.Persze, ha lenne társasbiztosítás, akkor nincs ilyen probléma.A biztosító helyetted fizette ki a kárt, és most kéri azt, ami az övé.Mivel a törvény szerint, ha valakinek kárt okozunk, azt meg kell téríteni.
Ha a saját ingóságodat biztosítod, akkor abba lehet felelősségbitosítást is tenni, ezt ma már a legtöbb cégnél kötelező is megkötni.Havi 1000.ft-ért lehet teljeskörű ingóság+baleset+felelősséget kötni.
Igen van ilyen, de szerintem nagy bunkóság lenne a tulajtól, ha tőled elkérné a pénzt. Az ő lakása, köthetett volna rá biztosítást ő is! Vagy társasház biztosítás. (biztos hogy nincs ilyen?)
Ez egy rajtad kivülálló ok miatt következett be.
Ha nagyon jó fej lennél, még elfogadnád esetleg a felezést a tulajjal, de alapvetően ez az ő sara kéne, hogy legyen. Vagy szólnia kellett volna, hogy kössél biztosítást a lakásra, mert az nincs.
Teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval. Milyen alapon akarja a tulaj Rád terhelni ezt a kárt? Semmi közöd hozzá, hacsak nem a kád helyett a szobában akartál megfürődni, és ezért ázott el az alattad lakó. Nem ám hagyod magad, hiszen rajtad kívül álló ok miatt történt. Miért nem köt a saját tulajdonára biztosítást a főbérlő, vagy tényleg szólhatott volna, hogy adott esetben tedd meg Te, mert nincs a lakásra semmilyen biztosítás.
Én havi 790 Ft-ot fizetek teljes körű biztosításra, ebben benne van a másoknak okozott kárral kapcsolatos felelősségbiztosítás is.
sajnálom hogy így jártál. egy ezresért/hó köthettél volna biztosítást(felelősségivel benne) mint bérlő és nem lett volna ez a bajod. ami a tulajt illeti, igenis jogos a kérelme hiszen nem ő köteles kötni biztosítást az ingóságaidra, amúgy neki te okoztad a kárt. más szóval ha tényleg te lettél volna a tulaj akkor kire sóztad volna a kár összegét?
szóval...sajnálom de jogilag kérheti hogy fizesd ki helyette a kárt
"Nem ám hagyod magad, hiszen rajtad kívül álló ok miatt történt. "
Kérdés persze, hogy kié volt a mosógép. De ne vicceljünk már, a mosógép nem vis maior, még csak nem is természeti katasztrófa.
Valaki megpakolta ruhával, elindította, nem figyelt rá kellően, nem tartotta karban.
Ha valaki nem köt lakásbiztosítást, akkor fizessen, mint a katonatiszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!