Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » GENERALI ARANYSZÁRNY ÉLETÚTBIZ...

Denil kérdése:

GENERALI ARANYSZÁRNY ÉLETÚTBIZTOSÍTÁSRÓL mit lehet várni 15 év után, ill. mikor lehet részleges kifizetést kérni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 17. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Erre én is kiváncsi vagyok. Nekem az említett cégnél Horizontom van. 10. évnél van az első kifizetésem, ami két hónap múlva esedékes. Tűkön ülök, mert valahogy még sosem volt semmi úgy, ahogy ígérték.. :-(
2014. ápr. 17. 23:01
 2/7 SzarvasLászló ***** válasza:

Mint -igaz más cégnél- ilyen megtakarításokkal/befektetésekkel is foglalkozó írom Neked:

15 év után ha odafigyelsz rá, akkor szép hozammal növelt lejárati összeget lehet várni.

Ha nem figyelsz oda rá, akkor vagy buktával vagy nyereséggel zárod a 15 évet.

Ezen a linken mindent megtalálsz róla:

[link]

Átolvasva a leírását abból az derül ki, hogy 2 év után lehet részlegesen pénzt kivonni belőle.

Felhívom a figyelmed, hogy nem ezt szokták tenni, hanem a folyamatos díjfizetés mellett létezik az un. eseti befizetés is.

Ilyenkor -eseti befizetéskor- elkülönül ez a pénz. Ehhez bármikor hozzányúlhatsz.

2014. ápr. 18. 10:09
 3/7 SzarvasLászló ***** válasza:

Horizontról:

A lejáratot megelõzõ részteljesítések kifizetését a kedvezményezett

a részteljesítési idõpontot megelõzõen írásban kérheti. Ha

ezen idõtartamon belül a kedvezményezett a részteljesítés kifizetését

nem igényli, úgy a biztosító a ki nem fizetett részteljesítés

összegét egyszeri díjnak tekintve, a biztosított aktuális életkorát

figyelembe véve, megnöveli a biztosítási összeget a következõ

részteljesítési idõpontig az alábbi módon:

– a biztosított életbenléte esetén a következõ részteljesítési

idõpontban ez a növekmény a szerzõdés szerinti elérési

szolgáltatás összegét növeli,

– a biztosítottnak a következõ részteljesítési idõpontot megelõzõ

halála esetén ez a növekmény a haláleseti szolgáltatás

összegét növeli.

Ez alapján időben kell igényelni a kifizetést és akkor nem lehet gond (elméletileg).

2014. ápr. 18. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy írod, kedves utolsó!! Erről eddig egy árva kukkot nem szólt senki!! Pedig elvileg közjegyzői okirat van arról, hogy a kedvezményezett (jelenleg a bank) megkapja a részkifizetést.
2014. ápr. 18. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, de ha záradékolva van a szerződésben a bank, mint hitelező, akkor neki átutalja a biztosító.

Hitelhez kötött záradékolt biztosítás felett a hitelintézet hozzájárulása nélkül nem rendelkezhetsz.

Az aranyszárny biztosítás hozama attól függ miben van a pénzed. A végeredmény a teljes befizetésre nézve lehet negatív és pozitív is. Javaslom, a tanácsadóddal beszélgess erről el, és a kockázattűrő képességednek megfelelő befektetési eszközalapba rakd a pénzed.

Részleges visszavásárlással nem fogsz jól járni...

2014. ápr. 22. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem részleges visszavásárlásról van szó. Hanem ez az első kifizetés a háromból. Közjegyzői okiratba is bele van foglalva. Sajnos akinél kötöttem a biztosítást azt mondta, hogy nem tudja mire számíthatok, mert én vagyok az egyetlen ügyfele és egyáltalán az egyetlen olyan, akinek a bank hitelt adott a horizont mellé. Úgyhogy egyenlőre egy nagy kérdés az egész.
2014. ápr. 22. 13:17
 7/7 SzarvasLászló ***** válasza:
2014. ápr. 22. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!