Mit jelent a "biztosított eltartottja" kifejezés a TAJ kártyán?
Figyelt kérdés
Szeretném magam után fizetni az egészségügyi biztosítást. Igaz, nincs jövedelmem, de mindenképp szeretném ha lenne biztosításom. Vagy ezek szerint van érvényes biztosításom, ha már eltartott vagyok? Nagykorú és egészséges felnőtt vagyok már sok éve. A sógorom vállalt értem 10 évvel ezelőtt eltartást - anyagi. De úgy tudom, ő nem fizetett utánam azóta sem semmit, mármint az OEp felé. Most akkor mi van?2009. nov. 1. 06:48
1/1 anonim válasza:
Az eltartott jogán járó biztosítotti ellátás jó pár éve megszűnt. Ha nincs semmi olyan jogviszonyod ami alapján jogosult vagy egészségügyi ellátásra, akkor az APEH-nál kell egyéni fizetésre szóló megállapodást kötni. A fizetendő összeg napi 150,- Ft (havi 4.500,- Ft), ennek fizetését családtag is vállalhatja helyetted. (Illetve rászorultság esetén részben vagy egészben fizetheti az önkormányzat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!