Lejárt az álláskereső segélyem, meddig vagyok biztosított?
...jelenleg az Önkormányzattól kapok 16.850 forintot(3 hónapig), meddig vagyok biztosított a TB felé?
Köszönöm a válaszokat!
Mikortól meddig kaptál álláskeresési ellátást a munkaügyi központtól?
Jelenleg milyen jogcímen kapsz 16850 forintot az önkormányzattól?
Szia, pontosan 2011.07.18-án járt le az álláskeresési segélyem.
Valójában fogalmam sincs milyen jogcímen is kapom ezt a 16.850 forintot-nem kaptam róla semmi papírt. A munkaügyis hölgy csak annyit mondott, ha együttműködöm velük továbbra is, akkor ezt folyósítják nekem 3 hónapig. (az OEP Igazolványomat vissza is adta)
2011. 08.05-én jártam orvosnál, és még élt a biztosításom-legalábbis a gép szerint.
Köszönöm!
Az álláskeresési segély lejártát követő 45 napban még passzív jogon jogosult vagy az ellátásokra (van biztosításod)
Ha továbbra is regisztrált álláskereső vagy, akkor szociális és vagyoni helyzeted alapján jogosult lehetsz a bérpótló juttatásra, amit az önkormányzatnál igényelhetsz.
(ha nem kaptál volna álláskeresési ellátást, akkor ez 1 év múlva járna, de ha kapsz, akkor az álláskeresési ellátás lejártát követően igényelheted)
A szociális törvényben megtalálod az aktív korúak ellátása alatt.
Ha megkapod a BPJt, akkor is van TBd.
Az, hogy a gép szerint él-e a jogosultságod, nem egészen mérvadó (de jelenleg még a passzív jogosultsági státuszban vagy, ezért él), elég sok tévedés van a rendszerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!