Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Bestens, Brokernet, Consequit,...

Bestens, Brokernet, Consequit, MPK? Társadalmi összefogás az átverés ellen!

Figyelt kérdés

Sok cég foglalkozik "pénzügyi tanácsadással". Azonban tele vannak a különböző fórumok, azokkal a véleményekkel, amelyek ezen cégek működését gyakorlatilag csalásnak minősíti. Hogy máshogy lehetne nevezni azt, amikor egy havi 10 ezer forintos megtakarításnak a költsége 250-400 ezer forint?! Persze a törvény minden betűjét betartják. Vagy ha nem, akkor azt kevéssé bizonyítható formában teszik az ügynökök a négyszemközti beszélgetéseken.

Sokan vannak, akiknek van szerződése, és nem tűnik fel, hogy mekkora irdatlan költséget lehúznak róluk, mert valljuk be: ügyesen elrejtik a szerződésben. A hosszú évek folyamán, amikor költség elvonás keveredik a befektetés árfolyamának ingadozásával, az ügyfélnek gyakorlatilag esélye sincs kiszámolni, hogy mekkora részben köszönhető a vesztesége az árfolyam ingadozásnak és mekkora részben a költségeknek.

Az ügyfelek egy nagyon kicsi csoportja, akik örülnek ezeknek a szerződéseknek, mert a befektetésük legalább kidolgozta a borzalmas költségeket, és nem tűnik fel nekik, hogy át lettek vágva. Azt persze már számukra is nehéz és hosszadalmas kiszámolni, hogy mennyivel is rosszabbul jártak, egy egyszerű állampapírhoz képest.

Az egyik leggusztustalanabb fajtája ezeknek a tevékenységeknek, amikor a kisgyermekes szülőket verik át, hogy a gyermekük jövőjét "megalapozhassák". Csak a költségeket általában szintén elhallgatják.

Lassan reménykedhetnénk, hogy legalább mindenki megtanulta már, hogy ezeket a cégeket kerülni kell. De sajnos nem: nemrégiben a Portfolio.hu arról számolt be, hogy a Consqeuit működése első négy hónapjában 250 millió forint bevételt ért el! Azaz több ezer embert sikerült átverniük!

A hosszas bevezető után a kérdéseim:

- Mit lehetne tenni, hogy mindenki számára ismert legyen valójában miről szól ezeknek a "pénzügyi tanácsadóknak" a működése?

- Létezik-e szervezet a pénzügyi tanácsadás károsultjainak?

- Létezik-e szervezet, amelyik ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet, és pl. hirdetések formájában tájékoztatja a lakosságot?

2013. máj. 26. 19:19
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Neked ez válasz? Minősítetted a kérdezőt, utána egyből az én válaszomat kommentáltad. De a te fejedben ez gondolom tényleg válasznak minősül...

Mást se tudsz tenni, mint hazugsággal vádolsz, vagy épp ilyen gyermeteg módon próbálsz feldühíteni. Persze közben észre sem veszed, ezzel olyannyira elbukod a vitát, hogy gyakorlatilag ki is maradsz belőle. De ezt is elmondtam már sokszor, ha a hittársaiddal igazatok lenne ügyet sem vetnétek azokra a dolgokra, amiket leírok. De ez nem így van, és láthatóan elég sokat foglalkoztok, na nem azzal amit mondok, rendre azzal, aki mondja. És ugye a személyeskedés a vitában elbukottak utolsó kapaszkodója, mint azt tudjuk.

A többi hülyeséged említésre se nagyon méltó. Csak alátámasztja, hogy egy monitorba gyógyult fejű kis mitugrász vagy, aki a neten át való beszólogatással kompenzál.

És csak hogy ez is világos legyen: a GYK-n az MLM-es propaganda erős moderátori hátszéllel van jelen. Bizonyítja ezt tucatnyi nyíltan szabálysértő MLM-plárti nettroll hozzászólása, sőt, gyakorlatilag az ilyenek komplett moderáción felüli tevékenysége. Aki pártolja a rendszert annak mindent szabad, akit pedig a rendszer ellenségének tekintenek a pártolók, az számíthat dolgokra, a korrekt elbírálás kivételével persze.

2013. szept. 29. 10:50
 32/39 anonim ***** válasza:

Kezdem a végéről, mert a legaggasztóbb mondat ott hangzott el.

Tehát az oldal támogatja az mlm működését, annak javára szűri a hozzászólásokat. Egyszerűsítve a lényeget, mindenki rossz, mindenki buta, mindenki ellened van, összefogott ellened a világ. Ettől egy kezdő pszichiáter is sápadtan fogná a fejét. Ez egy súlyos paranoia.

Minden embernek joga van elmondani a véleményét. Te arra formálsz jogot, hogy támadj egy olyan rendszert, melyről csupán elképzelésed van, noha állítólag tagja vagy. Mások arra formálnak jogot, hogy erre az ellentmondásra felhívják a többiek figyelmét. Te, mint rendszeren belüli ellenzék, feloldhatatlan ellentmondásban vagy, ami egyúttal téged, mint hozzászólót, hiteltelenné tesz. Saját állításod szerint termékforgalmazó vagy, noha ellene vagy a rendszernek és a terméket leminősíted. Nem mellékesen a hozzászólásaid, tartalmukat tekintve egyesével is tartalmaznak annyi személyeskedést és sértést, mely alapján arcátlan dolog másoknak ugyanezt a szemére vetni. Ha te ilyen vagy, viseld el ezt másoktól is! Nem mellékesen a személyeskedés valaki szerint a vitában elbukottak kapaszkodója...

Félreértés ne essék: téged senki sem idegesít. Sem én, sem mások. Téged a saját tehetetlenséged, és a rajtakapott hazugságaid felett érzett szégyened idegesít. Uralkodj magadon! Az embert egyebek mellett ez emeli ki az állatvilágból. Jegyezd meg, semmivel sem vagy különb senkinél. Nem kapsz mást, csak amit adsz.

2013. szept. 29. 15:56
 33/39 anonim ***** válasza:

Most jönne az, hogy visszakérdezek olyanokra, mint pl. mik azok a "rajtakapott hazugságaim", meg hason lovak, de tudom hogy fölösleges. Rendre ezen a ponton fullad kínos hallgatásba az ilyen gyermeteg vádaskodásotok.

Lovagolsz itt rajta, hogy regisztráltam az Amwaybe, görcsösen keresed, hogy mibe lehet belekötni, mire mondhatod, hogy azért én hiteltelen vagyok. Igen, én elmentem az Amwayesekhez és feltettem nekik szép és kínos kérdéseket, a kvázi válaszok meg nem voltak sem meglepőek, sem újak. Van tapasztalatom és elméleti tudásom is a témában, hiába próbálod elvitatni. Csak szánalmas és izzadtságszagú amit művelsz.

A többi képzelgésed szót sem érdemel, talán csak annyit tennék hozzá, nektek szokásotok egyszerűen hülyeségnek titulálni amit írok. Ellenérvekről, pláne ellentmondások megjelöléséről igencsak túlzás beszélni.

A túlnyomó többségnél valóban nem vagyok különb. Nálad viszont különb vagyok, tudod miért? Mert én az itt leírtakat a való életben is bármikor vállalom, te pedig sosem vállalnád föl azokat a zagyvaságokat amiket idehánysz.

2013. szept. 29. 23:44
 34/39 anonim ***** válasza:
Először is nyugodj meg, aztán ha ez sikerült, szólj és megbeszéljük.
2013. szept. 30. 00:04
 35/39 anonim ***** válasza:
Én olyan nyugodt vagyok, hogy az lassan már természetfölötti.
2013. szept. 30. 00:18
 36/39 anonim ***** válasza:
Igen, láttam a délelőtti hozzászólásaidból.
2013. szept. 30. 00:24
 37/39 anonim ***** válasza:
Kedves killer! Természetesen várom a jelentkezésedet, áll az ajánlatom.
2013. okt. 1. 09:05
 38/39 anonim ***** válasza:
Most ezzel mit akarsz?
2013. okt. 1. 23:34
 39/39 anonim ***** válasza:
Megérteni, hogy miért vagy ellenséges?
2013. okt. 2. 07:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!