Megéri életbiztosítást kötni?
Megéri-e? 15 év múlva megtudod.
2 féle ember van, aki szereti ha elkápráztatják (havi 10e Ft-ból, 10 év múlva lesz 20M Ft-od) és van,aki tudatosan takarít meg, utánanéz több biztosítónál milyen lehetőségek vannak és ezek tudatában választja ki a neki szimpatikusat. Utóbbi tudja, hogy ha befizet 10e Ft-ot, akkor 10 év múlva,abból 100%-os biztonsággal max. 1.200.000 Ft-ja lesz, és a kamat/hozam a bónusz.
Ha utóbbiba tartozol megéri, ha előbbibe, akkor pedig megéri, csak te nem fogod így látni.
így van, utolsónak igaza van. Sajnos nagyon sokan úgy kötnek biztosítást, hogy utána sem néznek, hogy hova fektetnek be pénzt. Sajnos el kéne olvasni. Azt tapasztalom, hogy MO-n a pénzügyi kúltúra = a 0-val. 40-50 éves embereknek sincs fogalmuk a biztosítás jelentőségéről. És nem sértésnek szánom, csak a tapasztalataimat mondom el. Ügyfélszolgálaton dolgozom az egyik biztosítónál, sajnos volt, aki sírva jött be, a szívem megszakad, de nem tudok segteni, sajnos korábban kell gondolkodni, vagy nem 5-6 év múlva eszmélni.
Páromnak is van, nem Unit linked, hanem vegyes, nincs akkora hozama, nem is nagy összeg, kb. 9800 forint, még 7 év, de tudom, hogy azt a 9800 forintot nem tenném el. Igen, van kockázati része is, amit nem fogok visszakapni, csak egy részét, de így is megéri, mert addig is biztosítva van a párom. 25 éves vagyok, ha lenne havi 50.000 megtakarításom, ami sehova nem kell, havi 25 ért biztos nyitnék egy UL biztosítást, a maradékot esetire tenném be, és figyelném, hogy gyarapodjon.
És ami szerintem a legnagyobb baj: a mai tanácsadóknak sajnos nem az a lényeg, hogy valóban a megfelelő biztosítási védelmet adják el az embereknek, hanem a minél nagyobb jutalék, és ezért mindenre képesek és sajnos ezért meggyengült az emberek bizalma. Illetve mindenkit felvesznek már, akinek van érettségije :( Jó szakma ez, de sokszor nincs mögötte semmilyen szakmai tudás sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!