Megéri életbiztosítást kötni? Mik lehetnek a buktatók? Mire kell figyelni?
Na és az ilyen negatív hozzáállás miatt nem mernek az emberek befektetni pénzt.
A férjemnek és nekem is van életbiztosításom. Mi egyfajta befektetésnek tesszük félre ezt a pénzt.
Természetesen 10 évnél rövidebbet nem szabad, nem érdemes kötni.
Kevesebb pénzt nem kapsz vissza a futamidő végén, csak akkor buksz, ha hamarabb felmondod a szerződést.
Persze nem azt mondom, hogy néha nem buknak a pénzből. Mert ugye nem titok, hogy a befizetett pénzedet a tőzsdén forgatják meg. Pl a válság idején mindenki bukott, de azóta ismét emelkednek a tőzsdék. És ugye az elképzelhetetlen, hogy 10 évig válság van.
De azért ajánlom, hogy egy független tanácsadóval nézzétek meg az ajánlatokat. Bár a feltételek mindenhol majdnem ugyan olyanok. A jogszabály mindegyikre vonatkozik ugyanúgy.
Persze vannak biztosítók, akiknél már havi 2000 Fttól köthetsz ilyet, de be kell látnod, hogy 10 év alatt a kamatokkal felhalmozva is nagyon kevéske lesz.
Nekem és a férjemnek 6000-6000 Ftos van,a mi évente emelkedik 5%al és ez sem lesz olyan sok mire lejár.
Én ajánlanám az én munkahelyemet, de nem vagyok olyan, mint itt sokan, akik rögtön a saját terméküket ajánlják.
remélem megtalálod a megfelelőt.
Szerintem 20 évesen nem életbiztosításban kéne gondolkodni. Ha olyan befektetést akarsz, ami hozamot is biztosít neked, akkor először gyűjts pénzt bankbetét formájában, majd 500 000 Ft körül már lehet gondolkozni egyéb lehetőségeken kockázatvállalási hajlandóságtól függően. A tőzsdét inkább nem ajánlanám, inkább kötvényeket, vagy olyan befektetési alapokat, amik kötvényalapúak. Egy picit spekulatív, de várhatóan az ingatlan alapú befektetési alapok pár év múlva szép hozamot fognak biztosítani.
Alacsony, de biztos hozamot ígérnek a különböző állampapírok.
Sziasztok!
Aki szintén 20 éves és írta, hogy milyen biztosítása van, Tőle kérdezném:
Melyik biztosítónál vagy?
Én is ilyet szeretnék kötni, de egyszerűen nem találok megfelelőt.
Légyszíves ha figyeled a topikot, válaszolj majd!
Köszi
Keressen egy független tanácsadót akinek ilyen gondja van, és miután megmondta, hogy mit kössön nézze meg a pszáf oldalon az összeállítását, ha nem bízik a tanácsadóban.
Amúgy ha 20 éves vagy, és szeretnél ilyet akkor érdemes lenne elgondolkozni azon is, hogy szeretnél-e lakást, és ha igen miből?
Mert ha hiteléből fogod finanszírozni akkor egy Ul-tehát befektetéssel egybekötöttet nézzél, hogy "olcsóbban"kapd majd meg a hitelt, és ebből törleszted, majd vissza a tőke részét a hitelnek.
Sok mindenre használható persze egy jó biztosítás, aminek az ára nem az egekben van.
Egy korrekt biztosítást,ami sok mindenre jó lesz az már 10-11 ezerért van. A kevesebbel egy a gond, hogy a kevés pénz miatt eloszlik. Ezalatt azt értem, hogy kevés pénzből megy el biztosításra, és még talán 1-2 alapra is, és itt nagyobb az esély a kockázatra.
Ha mégis 10 ezer alatt fogsz kötni megtakisat, akkor figyelj, hogy akinél kötöd a szerződésnél ne menjen a befektetési része 2 db-nál több alapba, mert nekik jó a kockázat porlasztás miatt, meg ezek alapján neked is, de ha belegondolsz, hogy az adminisztrációja mennyi, és ezt mondjuk konkrét adatokkal teszed, ezt pedig úgy, hogy itt guglin kikeresed az elmúlt évek hozam teljesítéseit, ezt egy táblázatba teszed, vagy egy helyre, és összehasonlítod.
Hozzáteszem a pszáf honlapján elég sok minden van.
Akkor majd láthatod, és dönthetsz érdemben. Persze egy tanácsadó ezt teszi meg(vagyis az értelmesebbikje!!!!)
Egyébként ha rászánsz 2 teljes napot simán belejössz a dologba, és eltudsz majd igazodni ezekben a dolgokban, Persze nem tudsz majd mindent, de a közép-jó kategóriáét simán kitudod majd választani, és már ez is jó!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!