Ha egy 20évre megkötött életbiztosítást mond fel a biztosító amit csak 5évig tudtam fizetni akkor jár vissza valamennyi a befizetett összegből?
ha a szerződésben ki van kötve,hogy hány év után lehet felmondani akkor jár vissza HA nincs év megadva akkor nem jár.
Nekem 10 éves biztosításom volt.de rögzítve volt a szerződésben,hogy 5 év után fel lehet bontani a szerződés ha nem tudnám fizetni.Ebben az esetben a befizetett összeget visszakapom,de a kamatokat nem..Én 5 év,és 2 hét után felmondtam a szerződést,mert a havi 10.000 forintos összeg addigra már majdnem 25.000 forint lett.(infláció növekedése etc)
De mégsem kaptam vissza egy fillért sem,mert hülye voltam,és nem olvastam el a szerződés nagyon apró betű bejegyzését.Miszerint vállalom a biztosítótársaság pénzügyi befektetéseit.Ha nyereséges akkor részesülők a nyereségben ha veszteséges,akkor tudomásul veszem,hogy a pénzem rosszul lett befektetve,és elúszott.
(a bírósági pert is elvesztettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!