Quantum tőkevédett életbiztosítást kötöttem a Grupamánál-Otp-nél 10 évre! Jól tettem?
Szerintem rosszul tetted. Nekem is volt ilyen.
Eleve mire fizetsz havi 1500-at? Biztosításra? Minek? Van családod akiről gondoskodni akarsz, ha elcsap a hajókötél?
Ezek úgy működnek, hogy a faszi, aki bebolondított erre, kapcsiból kap egy komoly jutalékot, amit levonnak a dohányodból.
Ha bármikor ki akarsz szállni korábban, még a berakott pénzed sem látod viszont.
Szoktak hazudozni, hogy mennyit kapsz a végén, de igazából ezt nem lehet megmondani.
A tőkevédett azt jelenti, hogy min. a berakott pénzedet (10x12x10000) visszakapod 10 év múlva. Ez mondjuk nem nagy produkció.
Szerintem pánikszerűen mondd vissza a szerződést, akár veszteség árán is.
Ha be akarsz fektetni vegyél tőkevédett nyíltvégű
alapok jegyeiből, mindenféle hülye megkötés nélkül.
Ha meg biztosítást akarsz, vegyél azt. De kár keverni.
A biztosítók sz@rháziak.
Mivel a döntő többsége a pénzednek befektetésre kerül, ezért valóban nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a végén, ez a 10 év teljesítményétől függ. Ha ez a gondod, ne aggódj miatta, honnan tudná bárki is, hogy mennyi lesz a kötvények, részvények vagy alapok hozama 10 év múlva.
Nekem is volt ilyen biztosításom, rosszul nem jártam, igaz, kifejezetten jól se, átlagos, kb banki teljesítményt hoztak.
Szia!
Alapvetően nem a legjobb, de nem is a legrosszabb! A biztosításokat általában költség (TKM = Teljes Költség Mutató) és hozamok alapján szoktuk összehasonlítani! A tőke és hozamgarantált alapok kecsegetőek, de nem feltétlen hozzák mindig a legjobb hozamokat!
Ha érdekel, hogy egy helyen megnézd a piacon fellelhető lehetőségeket, tudok ajánlani valakit!
Ne hallgass a negatívumokra!
Persze én is azt mondom, hogy attól van jobb is!
De a biztosítás kell/kellene mindenkinek.
Saját példámból kiindulva:27 évesen lettem özvegy, a férjem elindult dolgozni és nem jött haza. Kis gyerekkel maradtam egyedül. Mivel én szeretem biztonságban tudni magamat nekem is és neki is volt biztosítása. A lányunk most 18 éves lett. Megyünk felvenni a biztosítási pénzt.
Gondolj csak bele: megkötöm az autóra a cascot kötelezőt, és nincs életbiztim mi értelme van? Jól tetted, sőt magasabb biztosítást tetettem volna bele. Felelősséggel tartozol szeretteidnek. Csak legközelebb nézz szét a piacon.
Én is úgy gondolom, hogy tájékozódni előtte kell. Utána nehéz módosításokat korrektül intézni. Főleg az első 2 évben. Fontos lett volna eldönteni mi a cél!! Biztosítani az életed, vagy megtakarítani! Ha nem akartál biztosítást akkor sem jelenteném ki, hogy rosszul döntöttél, bár a mögöttes eszközalapot nem ismerem és a biztosítás szerkezetét sem. Egyébként, ha jó feltételt találtam ( [link] ) a lap alján akkor fútólag áttekintve neked az összes tőkerészbe fizetett pénzed minimum 100%-a visszajár, de csak ha 10 évig fizeted is!! Egyéb esetben visszavásárlási érték, és árfolyam szerint.
Nekem úgy tünt túl sok variációs lehetőséged egyébként sincs. Azt kell felmérned mi a célod! Egyébként itt: [link] elég sok kérdésre kaphatsz korrekt választ életbiztosítás témában. És, ha nincs ott kérdezz bátran.
Örülök, ha segithettem :)
Ja és szerintem lehetséges az 1 millió, de a 10x12x10000 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!