Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?
A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást.
A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak.
Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz?
Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva.
Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.
Tisztelt Radochay úr!
Köszönöm a segítség ajánlatot, ám
folyamatosan kaptam a bankból a tájékoztató leveleket, melyekben fizetés könnyítési lehetőségeimet írták meg.
Eddig egyikkel sem tudtam élni. Szerződés módosítást egy esetben sem lehet elkerülni. Ennek előzetes költsége nekem pillanatnyilag megfizethetetlen, pláne, hogy már nem is bízok abban, hogy az tényleg nekem is jó lesz nem csak a banknak. Végig csinálni minden fizetős ceremóniát, értékbecslő, közjegyző stb.?
A szerződés módosításkor szintén van kérelem elbírálás, s ha lutrira fizetem az előzetes költséget?
Így is eléggé "bonyolult" a kombináció, ezt még megkoronázni egy újabb pénzügyi manipulációval...?
Inkább várok, s közben megpróbálom értékesíteni az ingatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!