Életbiztosítás megkötése?
Életbiztosítás megkötése előtt állok,de nem tudom merre induljak el.Motorozom leginkább emiatt kötném meg.Hallottam oyan lehetösegröl amiben Xösszeget befizetve havonta,X idö után ki lehet venni a felhalmozodott papirdarabokat.Erről akinek van valami +os tapasztalata,szivesen meghallgatom.
Kik veszik a fáradságot a kérdés megválaszolására,azoknak előre köszönöm.
Döntsd el mi a célod a biztosításkötéssel, mert az, hogy motorozol ezért kötnéd ez nem sok segítség. Azért kötnéd, hogy ha meghalsz legyen anyagi támogatás a hátramaradóknak? Mert az életbiztosítás+baleseti halál. Arra kell hogy ha balesetben rokkanttá válsz kapjál anyagi segítséget? Mert az baleseti rokkantság. Vagy csonttörésre? Vagy műtétre hogy összerakjanak rendesen? Vagy mind egyszerre? És ráadásul csomó biztosítás van ami alapban nem fizet a motorozásra!! Erre oda kell figyelni! Vagy azt szeretnéd, hogy ha egyben megúszod legyen megtakarított pénzed (egy új mocira :) )bármire? Korrektül fel kell mérni az igényedet és össze lehet rakni egy számodra nagyon is jó megoldást. Ja és csak annyit, hogy sok életbiztosítónak jobb a besorolása mint az államnak vagyis lassan valószínűbb, hogy fizet mint az állam! Jelenleg a legnagyobb adós az állam, csak nézd meg hány vállalkozásnak nem fizet! Az életbiztosítás üzleti alapon működik, nem jótékonysági intézmény. Viszont itt sokkal többen sírnak és fikázzák azért, mert nem voltak tájékozottak a feltételekkel, vagy becsapták őket. Ha pontosan megnéznénk az összes ügyet kiderülne, hogy nem a biztosító hibája a legtöbb eset.
Szóval szerintem egy hosszú távú megtakarítási célra szánt tőkegyűjtős biztosítás igenis jó megoldás lehet neked, csak végig kell venni minden alternatívát és csak azt a néhány típust szabad használni amiről jómagam is bizalommal vagyok. De azt ne kérjétek, hogy nyilvánosan megmondjam melyik ez, mert gondolnom kell a megélhetésemre is, és ez egy személyes elemzés eredménye lehet, de nem minden esetben jók. És jó lenne ha letisztulna végre a piac és nem csak pénzéhes mindenkit behülyítő munkanélküli tanácsadók lennének hanem lenne tisztesség és etikusság is a szakmában, de én törekszem rá, hogy ilyen emberekkel dolgozzak. Aki szeretné annak segítek. Neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!