Szerintetek megéri életbiztosítást kötni?
A TKM azt mutatja meg, hogy mennyi hozamot kell elérned évente, hogy 0-án legyél. A TKM amúgy csak egy típuspélda, mert az igazi érték függ az életkortól és a választott biztosítási összegektől is.
De jól látod, 10% hozamot el kell érned évente, hogy 0-án legyél (ha az inflációt is beleszámolod)
Viszont még egyszer hangsúlyozom: unit-linkedeket nem azért kötnek az emberek, mert baromi nagyot szakítanak vele, hanem azért mert következetesen félrerakni jóformán csak ebben tud az átlag.
Valamint ezeket a szerződéseket el lehet látni tragédia esetére szóló védelemmel, azaz a megtakarítási célod akkor is teljesül, ha egy tragédia megakadályoz abban, hogy a tervezett összeget összegyűjtsd.
Szerintem csak kockázatit szabad. A biztosítási ügynökök sajnos a jutalékért az arcodba hazudnak.
Nekem összesen eddig 9 volt, ebből van még 2 brókernetes is ami éppen aktív. United Linkem nem volt, csak megtakarításos. Ha mondjuk olyan 6milliót fizetsz be 10év alatt, akkor olyan 5200.000 forintot kapsz vissza belőle. Mondjuk ez egy olyan életbiztosítás amire az ügynök 12millát ígért a végére. A többi rosszabbul teljesít, kvázi aki köt egy életbiztosítás, és abban takarít meg, az milliókkal jár rosszabbul mint ha bankba rakná, és mellette kötne egy kockázati életbiztosítást. Az ügynökök meg úgyis hazudni fognak, mert nekik csak a jutalék a fontos.
04-20 08:05. is én írtam
Attól tartok ha van egy " sima lekötéses " számlám. Arra XY összeget fizetek havonta, rendszeresen. Persze ez olyan, amit bármikor felbonthatunk. Szerintem a megszüntetés pillanatnyilag 1000. Ft, a kamatadó levonása után is valamivel jobban pénzemnél vagyok, mint ezekkel a biztosításokkal. ( ilyent kb 1 hónapja szüntettünk meg, azért tudok konkrétabbat ).
Egyik most járt le, és bizony épp a BEFIZETETT összeget kapjuk vissza!
Még hogy ha kórházba kerülünk 10.000. Ft fizet / nap?!
Unit linket megnézem mit takar, mert nem ismerem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!