Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Megtakarítási életbiztosítást...

Megtakarítási életbiztosítást miből fizeted/fizetnéd?

Figyelt kérdés

2012. febr. 29. 14:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nagykeresetű lennék,akkor a béremből. Így nincs miből.
2012. febr. 29. 14:22
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

SEMMIBŐL, MESSZIRE KERÜLD EL!!! Rohadt nagy kamuk az ilyenek, óriásit bukhatsz rajta. Én sajna a saját káromon tanultam meg. Jól elkábítottak az elején, mondván nem gond az sem, ha nem tudok fizetni valamikor, csak jelezzem nekik, és felfüggesztik a fizetést addig, ameddig csak kérem, és ennek mindössze annyi következménye lesz, hogy ennyivel később jár le a szerződés. Ebben megnyugodva bele is mentem, és mivel akkoriban jól ment a szekér, vállaltam havi 30.000-es befizetést.

Aztán úgy két évvel később már nem ment olyan jól a szekér, gondoltam, na, akkor most élek a lehetőséggel, és felfüggesztem egy időre a fizetést. És akkor koppantam egy jó nagyot: tájékoztattak, hogy ilyen nincs, aki ilyet mondott (egy közvetítő révén kötöttem meg az egészet), az hülyeséget mondott. Csak annyit lehet, hogy max. 3 hónapra felfüggeszteni, de akkor a 3. hónap végén egyben be kell fizetni a teljes háromhavi kiesést.

Hát nagy nehezen fizettem tovább, bár nem volt egyszerű. Aztán még egy évig úgy elvoltam valahogy, majd megszűnt a munkahelyem, így már sehogyan sem tudtam fizetni. Nem maradt hát más, mint a szerződés visszamondása. Ez persze azzal járt, hogy az akkor már egymilliót is meghaladó befizetett összeg FELÉT egy az egyben elbuktam, a másik felének a felét meg majd fizethetem be az APEH-nek az első két év során (amikor még volt ilyen) igénybe vett adójóváírás után.

Szóval effektíve a pénzem 3/4-ét buktam. Ha nem megyek bele ebbe az egészbe, most jó egy millával előrébb lennék.

Tanulság: NE MENJ BELE SEMMI ILYESMIBE, ha pénzt akarsz gyűjteni, akkor gyűjtsd a saját bankszámládon. Ha nagyon akarod, akkor kösd is le egy időre akár, de ENNYI, biztosítókkal semmiképp ne közösködj, mert brutálisan rá fogsz fizetni - hacsak nincs olyan kereseti forrásod, ami abszolút bombabiztos és legalább 20 éven át mindenképp ott lesz neked.

2012. febr. 29. 14:22
 3/12 A kérdező kommentje:

Ha tehetnéd, euróban vagy forintban gyűjtenél?

Mo.-on vagy eu-ban?

2012. febr. 29. 14:35
 4/12 anonim ***** válasza:

Fizetésből és CHF-alapú

Ha HUF vagy EUR a két lehetőség, egyértelműen EUR

2012. febr. 29. 17:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Mennyit kamatozik a chf lekötés, megtakarítás?
2012. márc. 1. 00:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem forintos és eurós megtakarításom is van. Mo-n, de tényleg biztonságban, nem bankban. Már több éve, maximálisan meg vagyok velük elégedve, sőt, most van egy garantált lejáratú, fix összeget fizető lehetőség, igaz, az csak forintban. De nagyon kedvező, szerintem.
2012. márc. 1. 00:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Természetesen pénzből. Lehet abból is fizetni amit más dolgokon megspórolsz. lehet korábbi megtakarításból. Meg plusz munkából származó bevételből. Vállalkozásnak adózás előtti nyereségből. Örökségből, ajándékba kapott pénzből, borravaló, hálapénz, jatt stb.

És persze sose köss megtakarításos életbiztosítást!!! Csak ha megtanultad használni és tájékoztattak az előnyeiről és hátrányiról. Akkor viszont, ha jól tájékoztattak és jól használod és jó terméket vettél és ismered a feltételeket és elfogadod az esetleges hátrányait sokkal jobb lehet mint egy bankszámla. Persze csak hosszú távon.

A hibás és hiányos tájékoztatás pedig nem a termék hibája hanem a tanácsadó hibája!!!

És persze sose rakd a pénzed bankba! Mert ott elinflálódik. És a bank nem biztosítás.

És rakhatod aranyba is ha akarod.

És bocsánat, hogy nem csak a kérdésre válaszoltam, de kicsit bánt amikor más hülyesége miatt általánosít valaki. És 0 kockázat nélkül nincs semmi többlethozam.

2012. márc. 1. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Aki szidta a megtakarításos biztosítást, az miért a biztosítót szidja?

Az üzletkötő vert át,te mondtad a szabályzatban minden le volt írva, tehát a biztosító nem vert át, egyébként érdemes lett volna elolvasni, és kiderül minden!

És azt gondolom neked is felelősséged hogy átgondolod mennyit tudsz bevállalni, és mennyi időre!

Imádom hogy megkötik 10-15-20 évre és 2-3 év után már abba akarják hagyni és csodálkoznak hogy buknak, ezeket nem erre találták ki hogy pár év után abbahagyd

2012. márc. 1. 11:08
 9/12 anonim ***** válasza:
CHF: 1,5 éve csináljuk, első évben 3,3 volt a hozam. Svájci és európai cégek részvényeibe, kötvényeibe fektet.
2012. márc. 1. 11:12
 10/12 anonim ***** válasza:

2. válaszoló:

nekünk összesen kb 700 a nettó fizetésünk, mégsem vállalnék be havi 30-as megtakarítást. Bármi történhet. Ha meg nem történik és jól teljesít, akkor rakok még hozzá. És nem egy ügynök mézes madzagára írtam alá a szerződést, hanem több biztosítónál érdeklődtem, szántam rá időt és energiát.

2012. márc. 1. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!