Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Létezik életbiztosítás nagyvál...

Létezik életbiztosítás nagyvállalkozás hiteleire?

Figyelt kérdés

Édesapám nagyvállalkozást visz (egyéni vállalkozóként), egyedül írt alá kb. 250 M Ft jelzáloghitelnek (ingatlanok,gépek)

Ha később mi, gyerekei szeretnénk továbbvinni a vállalkozását, érdemes lenne most életbiztosítást kötni?

Egyáltalán létezik olyan életbiztosítás, aminek ekkora biztosítási összege van és vállalkozáshoz kapcsolódó hitelekre is fizet?

Hiába jelzáloghitel, ha az árfolyamkülönbözet és a jelzálogul szolgáló eszközök értékcsökkenése miatt - ha a bank tulajdonába kerülne a jelzálog-, még mindig maradna kb. 150 M Ft hiteltartozás, amit nem tudom miből tudnánk előteremteni. A vállalkozását (meglévő, tehermentes eszközök) szeretnénk továbbvinni.

Tanácsoljatok valamit légyszíves!

2011. dec. 1. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet kötni ekkora összegre is életbiztosítást. Viszont alapos orvosi vizsgálat és anyagi helyzet elemzés előzi meg az ajánlat befogadását.

Cégvezetők, tulajdonosok szoktak kötni egymásra az üzletrész tulajdonuk fedezésére.

Ha még nem vagytok a vállalkozás tulajdonosai, akkor ekkora összegű biztosítás szerintem nehezen megy át.

A Ti esetetekben - így látatlanban - valami olyasmit kellene, hogy életbiztosítással a hitel egy részét lefedezni, és a gépekre, ingatlanokra vagyonbiztosítást kötni, illetve üzemszünet biztosítást. Így a véletlen eseményekből fakadó kockázatot lehet csökkenteni, az üzleti kockázatot azt édesapádnak kell, arra nincs biztosítás.

Bár még ajánlanám a jogvédelem biztosítást is, ezzel is lehet csökkenteni egy esetleges szerződésszegésből fakadó veszteséget, ügyvédi és perköltséget.

Igazi, kiszámolt megoldást, a vállalkozás kockázatainak pontosabb elemzése után lehet javasolni.

2011. dec. 3. 15:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szóló véleményéhez, azzal a kitétellel, hogy amikor ajánlatokat kértek be, akkor kérjetek minél több alkusztól ajánlatokat. Ezt tapasztalatból mondom, annak idején én is ezt tetem, így találtam olyan biztosítót, amit csak nagyon kevesen tudnak kiajánlani.
2011. dec. 29. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!