FONTOS! Ez mit jelent?
generali biztosításunk van. a szerződésben olvastam (mert fontos volt) hogy 2012-ben 315.000 Ft van. de azt kézhez is kapjuk? azt volt melléírva hogy elérési biztosítás ha a biztosított életben marad? ez mit jelent? és ki kapja a pénzt ha egyáltalán megkapjuk? a szerződő, a biztosított vagy a kedvezményezetté lesz ez a pénz. nagyon fontos kérlek segítsetek.
CSAK ÉRTELMES VÁLASZOKAT VÁROK!
(azért kérdezem mert én nem tudom)
"a szerződésben olvastam (mert fontos volt) hogy 2012-ben 315.000 Ft van"
Ilyet biztos nem olvashattál. A szerződéseket precízebben, normálisabban szokták megfogalmazni. Illetve le van bennük írva pontosan,hogy mikor, mennyi jár.
Az elérési biztosítás azt jelenti, hogy a biztosított életben léte esetén lejáratkor a biztosítási összeget + nyereséget fizet. A legutolsó értesítőn pontosan közlik az aktuális nyereséget és a biztosítási összeget.
Ezt a pénzt az kapja, aki a szerződésben lejárati kedvezményezetnek van megjelölve, ha ilyen nincs, akkor a szerződő.
szia én vagyok a kedvezményezett akkor azt jelenti hogy kb 400.000 ft-ot fogok kapni jövőre? az nagyon jó lenne, nagyon jól jönne az a plusz pénz.
köszönöm a válaszokat
Na várjál 2 malomba őrlünk. a kedvezményezett és a lejárati kedvezményezett nem ugyanazt jelenit.
Ha a szerződés 2019-ben jár le, akkor mért kapnál 2012-ben belőle bármit is? Ha pedig van kifizetés előbb mint a lejárat, akkor nem elérési biztosítás hanem lépcsőzetes kifizetésű.
Menj be az ügyfélszolgálatra, ott pontosan elmagyarázzák, adatok nélkül így nem lehet értelmes, használható választ adni, találgatásokkal nem mész semmnire
Kérdező! Ezt a kérdést már feltetted itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__biztositas..
Nem kell mindent többször megkérdezni.
Válaszom: Menj be a biztosítóhoz és náluk érdeklődj. Mi nem látjuk, hogy mit írtak alá a szüleid. Lehet, hogy azért emelkedett meg a havi díj, mert követi az inflációt, esetleg voltak szerződésmódosítások, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!