Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Babakötvény, mennyire jó ötlet?

Babakötvény, mennyire jó ötlet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kisfiamnak nyitottam az államkincstárnál start számlát és már tettem is rá egy minimális összeget. A férjem nem igazán pártolja ebben a helyzetben ezt a fajta megtakarítást, fél attól, hogy ezt a pénzt is lenyúlja az állam. Én viszont szeretném ha kamatozna a megtakarításban lévő pénz. Mit gondoltok erről? Milyen megtakarítást ajánlotok? Nem probléma az sem, ha hosszú távra kell lekötni. Havi 15-25 ezer forintot utalnánk rá. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!

tegnap 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Ha férjed ennyire fél hogy állam lenyúlja akkor tessék az összes pénzét kivenni, aranyat venni belőle majd elásni a kertben. Az állam köteles megfizetni azt ami a szerződésben van. Ha tényleg eljutunk egyszer arra a szintre hogy ezt megtagadja az állam és bíróság se tud semmit csinálni, akkor pedig kisebb bajunk is nagyobb lesz mint pár 100ezer forint elvesztése.

illetve állam nem egyenlő kormánnyal

tegnap 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A maximális állami támogatás a babakövényre 10000,-Ft havi befizetéssel elérhető. Ennyit szerintem érdemes befizetni, többet nem.
tegnap 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Alap dolog hogy nyitunk babakötvényt a gyereknek.

Férjed meg egy pénzügyi analfabéta.

tegnap 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért az állami támogatás mellett van egy nem elhanyagolható kamatprémiuma a PMÁP felett. Hasonló kockázat mellett én nem tudok jobb alternatívát.
tegnap 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem azon aggódnék, hogy az allam lenyúlja, ilyen úgysem lesz, hanem azon, hogy a babakötvényre tett pénz nem likvid, nem férhet hozzá senki a gyerek 18 éves koráig.

Sosem tenném olyanba a pénzem, amiböl nem tudom kivenni, ha véletlenül mégis szükség lenne rá akármi miatt.

tegnap 14:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Amúgy ilyen felületen miért alap dolog (sajnos) hogy ismeretlenül véleményt formálnak? Egy egyszerű kérdést tettem fel, mint ahogy a kedves válaszoló is leírta analfabéták vagyunk hozzá, nem véletlenül egy szakma a pénzügyi tanácsadás! Az hogy alap dolog vagy nem a babakötvény, ezzel sokan tudnának vitatkozni. Neked lehet, hogy az! Nekem az az alap, hogy nem vagyunk bunkók az interneten. :)

Köszönöm a válaszokat!

tegnap 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!