Kötöttem egy életbiztosítást. Az ügyfelem felmondta. Jogosan követeli vissza a biztosító a 2005-ben kifizetett jutalékot?
A szerződés tartalmazza: "A szerződés megszűnését követő három év elteltével a felek véglegesen elszámolnak egymással" Nos a három év 2009.08.15-én járt le, 2009.09.21.én készült a számla a jutalék visszafizetésről, amit 24-én postáztak. Köteles vagyok ezt kifizetni? Ha veszek egy televíziót akkor a jótállás 12 hónap elteltével megszűnik, hiába szaladok 266. napon a szervizbe, hogy már három hónapja rossz a készülék, szerintem ezzel már senki sem fog foglalkozni garanciában.
A szerződés kimondja, hogy "Nem jár jutalék, ha a szerződési zavart az erről szóló értesítés követően két héten belül nem hárítja el." Hogyan hárítsam el a zavar, amikor nekem senki sem szólt, hogy az ügyfelem nem fizeti a biztosítást. Erről is csak 2009.11.02-ás szereztem tudomást, amikor már több mint három éve megszűnt.
Most átadták egy kintlévőségekkel foglakozó cégnek, aki állandóan zaklat hívásaival. Már bírósággal fenyegetőznek. Kell tőlük félnem, vagy csak ijesztgetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!