Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mennyire jó döntés most az...

Mennyire jó döntés most az Alfa biztosítónál lakásbiztosítást kötni?

Figyelt kérdés
Nagyon kedvező hogy az Extra csomagban kifizetik a teljes újracsempézést+a szerelvényeket (pl. új csap) is, de olvastam a kialakult botrányról hogy ténylegesen nem fizetnek ki jogos kárigényeket.

jan. 26. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Egyik biztosító sem szeret fizetni, ebben nincs különbség.
jan. 26. 16:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kotelezom duplaja volt naluk Signalhoz kepest. Lemondtam oket, nagyon dragak.
jan. 26. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
31%
Azon kívül, hogy irgalmatlan drágák, nincs baj velük.
jan. 26. 22:17
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Mire utalsz azzal, hogy "most"? Ugyan annyira éri meg, mint tavaly, vagy mint jövőre. Mire gondolsz?
jan. 27. 07:31
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Ha arra gondolsz, hogy van-e kedvezőbb vagy ami többet kínál, akkor írj rám. Készítek díjmentesen egy kalkulációt (Union). Most újult meg ez a termékünk. Kérdésre is szívesen válaszolok.
jan. 27. 11:49
 6/9 anonim válasza:
Jó pár eljárás van az Alfa Biztosítóval szemben, már kaptak egy gigabírságot az MNB-től, ami a versenytársakhoz képest is kirívó. Lakásbiztosításnál is találtak hiányosságokat, értsd, hiába nagyon olcsó és jók a kondícióit, de nem tartja be a törvényi kötelezettségeit illetve amit magát kötelezi. Azaz nem fizet, több ismerősöm kapott hamisított jegyzőkönyvet, hamis dátummal és fiktív szemlézéssel. De arra is volt példa hogy a kiutalt összeget megítélte de más számláján landolt. Érdemes az MNB-vel felvenni a kapcsolatot. Én tuti nem mennék olyan céghez ahol már ügyészségi szakaszban vannak az ügyek.
febr. 1. 13:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, például csőtörésnél nagy előny, hogy a szerelvényeket és a teljes újracsempézést is kifizetik, ha már nem kapható a falon lévő csempe, ilyet szerintem egyetlen más biztosító se vállal. Dehát ha ez csak ígéret, akkor nem érdemes emiatt váltani. Bár az jó kérdés, hogyha ezt önként vállalják a szerződésben akkor miért nem vállalják. Gondolom így akarnának versenyelőnyre szert tenni a többi biztosítóval szemben, dehát ha aztán mégsem teljesítik akkor az tényleg nagyon tisztességtelen eljárás az ügyfelekkel szemben.
febr. 1. 15:16
 8/9 anonim válasza:

Társasházi lakótársamnál és kolleganőmnél volt beázás és az Alfa Biztosító volt az egyetlen aki csak azt az adott parketta szakaszt fizette ahol az ázás látható volt, holott a parketta alatt is vizes volt, azaz az egész parketta kuka. Plafon, fal ugyanez: csak az adott négyzetmétert fizette. Csodálkoznék, ha ő foglalkozna egyáltalán mit vállalt. Olyan esetre is van bizonyítékom, hogy ahogy a te opciódnál, egy kiterjesztett , igaz, felelősségbiztosítás volt, még is hülyére akarták venni a károsultat, hogy nem terjed kis a biztosítás az adott kárra, erre kiderült mégis. nem véletlen a gigabírság, illetve a határozat melyben egyes pontok bűncselekmény gyanújára adnak okot, ezért most az ügyészségnél van a labda. ami gondolom évek évtized lesz mire a károsultak látnak pénzt.

[link]

Nyilván érzi a vesztét az Alfa Biztosító, és ahogy a végét járó cégeknél szokott lenni, 19-re lapot huznak, hogy beígérnek mindent majd ugysem tartják be. Mi baj lehet? 1-2 százmilliós bírság? Nekik uzsonnapénz, de az ügyfelek átveréséből milliárdokat kaszálnak, hogy nem fizetik ki a tőkét, hozamot, kárt. Sajnos ez van. Az Alfa Biztosító a határozat alapján inkább nevezhető egy bűnszervezetnek mint biztosítónak, rengeteg panasz van velük kapcsolatban, kiugróan a többihez képest. Discordon vannak inyencségek, iratok, levelezések, hamisított jegyzőkönyvek amit akarsz. Jegyzőkönyvek nem felelnek meg a jogi követelményeknek sem, lényegében a kisfiam irkafirkája többet ér. De ha más közösségi mediában csak körbe nézel mennyi alfa biztosító becsapott van, akkor szerintem kirajzolodik egy kép róluk. Alkusz ismerőseim itt Tiszántúlon, már odzkodnak ezt a társaságot ajánlani. Több ismerősömnek volt dolguk velük és valóban egyik biztosító sem egy könnyű eset, de az Alfa a NER-es háttere miatt többet megenged magának. Persze te döntesz.

febr. 1. 15:45
 9/9 anonim válasza:
a mesterséges intelligencia ezt dobta nekem, megkérdeztem ha így bejött ez a cég: "Az Alfa biztosítóval kapcsolatos csalásokról szóló hírek szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. szeptember 16-án 97 millió forintos bírságot szabott ki az Alfa VIG Biztosítóra, mivel több termék esetében is súlyos hiányosságokat fedeztek fel. Érdemes alaposan átnézni a biztosítási szerződéseket és figyelni a gyanús tevékenységeket." - hát gyanús tevékenység van rendesen, csak az van.
febr. 1. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!