Anno kötöttem egy generali g90 megoldás nevű életmegtakarítást, 6 éve. Jó döntés volt? Sok rosszat hallok, hogy amikor ki akarom majd venni ,macerás lesz.
A baratnom is jott a multkor egy ilyen hulyeseggel, elmondtam neki hogy az allampapir miert jobb es hogy en abba raknam a penzt ha mar ilyen biztos cuccot akar... De mivel valami rokona fuzte be ezert azt valasztotta....
Szoval sztem nem rossz, de egy allampapirral többre mész
Szerint igy utolag nem jartal vele rosszul, gondolom a befektetes egy resze tozsden volt, a BUX 6 ev alatt megduplazodott.
El kell olvasnod a szerzodes, ha jol tudom ilyen megtakaritasbol sokszor nem eri meg 6 ev utan kiszallni, csak 10-20 ev utan. Nem baj, most mar ez van:)
"Mert ezeket 10 év előtt általában csak töredékáron lehet visszavásárolni."
Ez nem igaz ebben a formában. Van ami 2-3 év alatt már behozza az "árát" aztán folyamatosan hozamot termel, nem keveset. Van ahol évekig vonják a költséget.
"Illetve minél tovább él a szerződés, annál alacsonyabb a TKM. Pl az első 10 évben 6-10 százalék, 25 év után meg 2-3."
Ez igaz, lásd feljebb az okát. De 6-10% TKM nemigen van a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!