37 éves vagyok, szeretnék megtakarítani nyugdíjra. Milyen megoldást javasoltok, nyugdíjbiztosítás, magánnyugdíjpénztár stb? Mekkora összeget célszerű erre havonta befizetni? Tudom, hogy határ a csillagos ég, de ésszerűen.
Itt majd a NYESZ-t fogják ajánlani, valóban talán az a legjobb de ha rendszeresen foglalkozol vele, amit az emberek 99%-a nem akar. Erre 100E kapható vissza évente adóból (20% a befiz után).
Van az Önkéntes, akkor kapod a pénzt ha eléred az aktuális életkori határt, erre évente szintén 20%, max 150E adójóváírás kapható saját befizetés után. Hátránya még hogy ha közben kell a pénz akkor adózni kell belőle elég csúnyán a jóváírás visszafizetésen felül.
Nyugdíjbizti hasonló, de ott 130E ez az összeg, viszont FIX 65 éves a lejárata. Tehát ha emelik, akkor is ekkora kapod meg. Ha közben kell SOS a pénz, csak az adójóváírás megy vissza 20%-al növelve, a többi 100%ban a tied. Ennek van nagyobb kezdeti költsége, de vissza is termeli sokszorosan.
"A kormány egyébként azt szeretné, ha majd a nyugdíjkötvényt választanád, ami hamarosan érkezik."
a kamata biztosan elmarad a többi lehetőségtől, továbbá a MNYP eset után van aki rájuk bíz még pénzt?
Az hozhat is létre akár magának svájci kft-t pl. másodállásban.
Nyugdíjjárulék kevesebb egy svàjci gmbh-ben mint egy hazai kft.-ben vagy akár katas ev.ben többszörös jövedelemre százalékosan és biztosabb mint egy itthoni nyugdíjra "várni" bármilyen formában is, mert ezzel az új nyugdij kötvény javaslattal kapcsolatban nekem is egyből a korábbi magánnyugdíj esete ad okot a bizalmatlanságra.
Az önkéntest pedig ezzel egyidejűleg "kényszerítik" kevésbé előnyös keretek közé.
Biztosítás díjtartalékànak eredményei meg eléggé elégnek a költségeken miközben az állami támogatást meg láthattuk már sok helyen, hogy nem örök életű garancia, plàne nem előre 30-35 évre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!