Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Az a buta mondás miért él még...

Az a buta mondás miért él még manapság is, hogy a biztosító majd kifizeti?

Figyelt kérdés
Ez ugye egyáltalán nem igaz. Aki életében legalább egy biztosítási kötvényt elolvasott az ezt tudja is. A biztosítók soha nem is ígérik, hogy a kárt meg fogják téríteni. Azt ígérik, hogy teljesítenek egy szerződést. A kormányt ezzel szemben azért választjuk, hogy a magyarságot védje és gyarapítsa és a hajléktalanok száma ugye azt mutatja, hogy ez nekik sem megy. Pedig ők még ígérték is!
nov. 12. 07:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Nekem többször fizetett már biztosító.

A kormányt meg nem tudom hogy sikerült kontextusba hozni a biztosítókkal 🤣

nov. 12. 07:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A biztosítás lényegében az, hogy fogadsz egy céggel abban, hogy valami rossz fog történni veled.

De viccen kívül, a biztosító azt teljesíti, amit a szerződésben vállalt. Ha pl lakásbiztosításban benne van az üvegkár és betörik az ablakod, akkor a biztosító szépen kifizeti az új ablakot.

A politikusok teljesen más kategória, ők mindig következmények nélkül ígérgetnek, mert nincs semmilyen törvényi kötelezettségük. A politikus a legjobb karrier, mert hazudhat agyba-főbe, végezheti a munkáját irgalmatlan vacakul, akkor is marad a helyén.

nov. 12. 09:40
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Mert kifizeti.
nov. 12. 10:00
 4/15 A kérdező kommentje:
#2 : Jó példa az üvegkár! Gondoltam nem cipelem az egész ablakot, kihívtam az üvegest. Nyilván ennek volt egy ára. Majd felhívott megkérdezni a biztosító úgy egy héttel később, hogy biztos ilyen drága e az a kicsi ablak. Igen, ha nem én cipelgetem akkor ilyen drága. Mindez nekem még egy szabadnapomba is került és még takaríthattam itthon az üveges után. Ez senkit nem is érdekelt! Sőt, még az évfordulókor meg is drágították a biztosításomat. Reklamáltam persze. A válasz az volt, hogy a díj megállapításakor figyelembe veszik a kockázatot, hogy mennyi kár történt. A kifizetés nekem azt jelenti, hogy szó nélkül kiküldenek valakit, aki megcsinálja, összetakarít maga után és főleg ezek után nem lesz még drágább a biztosítás!
nov. 12. 12:53
 5/15 A kérdező kommentje:
#3 : Érv, indoklás? Ez egyelőre csupán egy buta kijelentés.
nov. 12. 12:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

3 vagyok

"A kifizetés nekem azt jelenti, hogy szó nélkül kiküldenek valakit, aki megcsinálja, összetakarít maga után és főleg ezek után nem lesz még drágább a biztosítás!"

Ja!!! Akkor fogalmi zavaraid vannak. Van ez így. További szép napokat!

nov. 12. 13:05
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
#4: Nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye...?
nov. 12. 13:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

4 Fel mégsem mondtad. Akkor most ki a buta?

(Én is írok példát. Meghúzták az autómat. A vétkes biztosítója kihozta 90ezerre a kárt és rögtön fizettek is. Javítás 50ezer... Ezt kétszer fél év alatt. Mondjuk csőtörésnél meg jól nem fizették a negyedét sem - de legalább annyit fizettek.)

nov. 12. 13:10
 9/15 anonim ***** válasza:

"A kifizetés nekem azt jelenti, hogy szó nélkül kiküldenek valakit, aki megcsinálja, összetakarít maga után és főleg ezek után nem lesz még drágább a biztosítás!"

Akkor te egy másik világban élsz. A kifizetés azt jelenti, hogy a biztosító megtéríti a károdat. Hacsak nincs kimondottan erre vonatkozó szerződésed, akkor a biztosító nem fogja intézni a munkást, azt neked kell.

Ámde egy lakásbiztosításnál a legtöbb esetben beküldöd a fotókat, megállapítanak egy kárösszeget és kifizetik. Ha te attól olcsóbban megoldod, akkor a maradék az "talált pénz". Ha nem fogadod el a megajánlott összeget, akkor is általában lehetőség van, hogy megcsináltatod a kárt és a számlát benyújtod a biztosítónak.

nov. 12. 13:47
 10/15 anonim ***** válasza:

A biztosító fizet, ha a szerződés szerint fizetnie kell. Az rajtad is múlik, hogy milyen szerződést írsz alá, nem nyom a fejedhez a biztosító pisztolyt. A biztosítás alapvetően a kockázatközösségről szól, hogy ha te vagy az egy a 10 ezerből, akit hatalmas kár ér, amibe tönkremennél, azt a kockázati közösség fizeti kiy így nem mész csődbe, cserébe folyamatosan fizetsz kisebb összeget, amiből más kárát állják.

A magyar kormány pedig már nyíltan kimondta, hogy nem kíván minket megvédeni (lásd Orbán Balázs), szóval nem, nem ígérnek ilyet.

nov. 12. 13:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!