Az a buta mondás miért él még manapság is, hogy a biztosító majd kifizeti?
Nekem többször fizetett már biztosító.
A kormányt meg nem tudom hogy sikerült kontextusba hozni a biztosítókkal 🤣
A biztosítás lényegében az, hogy fogadsz egy céggel abban, hogy valami rossz fog történni veled.
De viccen kívül, a biztosító azt teljesíti, amit a szerződésben vállalt. Ha pl lakásbiztosításban benne van az üvegkár és betörik az ablakod, akkor a biztosító szépen kifizeti az új ablakot.
A politikusok teljesen más kategória, ők mindig következmények nélkül ígérgetnek, mert nincs semmilyen törvényi kötelezettségük. A politikus a legjobb karrier, mert hazudhat agyba-főbe, végezheti a munkáját irgalmatlan vacakul, akkor is marad a helyén.
3 vagyok
"A kifizetés nekem azt jelenti, hogy szó nélkül kiküldenek valakit, aki megcsinálja, összetakarít maga után és főleg ezek után nem lesz még drágább a biztosítás!"
Ja!!! Akkor fogalmi zavaraid vannak. Van ez így. További szép napokat!
4 Fel mégsem mondtad. Akkor most ki a buta?
(Én is írok példát. Meghúzták az autómat. A vétkes biztosítója kihozta 90ezerre a kárt és rögtön fizettek is. Javítás 50ezer... Ezt kétszer fél év alatt. Mondjuk csőtörésnél meg jól nem fizették a negyedét sem - de legalább annyit fizettek.)
"A kifizetés nekem azt jelenti, hogy szó nélkül kiküldenek valakit, aki megcsinálja, összetakarít maga után és főleg ezek után nem lesz még drágább a biztosítás!"
Akkor te egy másik világban élsz. A kifizetés azt jelenti, hogy a biztosító megtéríti a károdat. Hacsak nincs kimondottan erre vonatkozó szerződésed, akkor a biztosító nem fogja intézni a munkást, azt neked kell.
Ámde egy lakásbiztosításnál a legtöbb esetben beküldöd a fotókat, megállapítanak egy kárösszeget és kifizetik. Ha te attól olcsóbban megoldod, akkor a maradék az "talált pénz". Ha nem fogadod el a megajánlott összeget, akkor is általában lehetőség van, hogy megcsináltatod a kárt és a számlát benyújtod a biztosítónak.
A biztosító fizet, ha a szerződés szerint fizetnie kell. Az rajtad is múlik, hogy milyen szerződést írsz alá, nem nyom a fejedhez a biztosító pisztolyt. A biztosítás alapvetően a kockázatközösségről szól, hogy ha te vagy az egy a 10 ezerből, akit hatalmas kár ér, amibe tönkremennél, azt a kockázati közösség fizeti kiy így nem mész csődbe, cserébe folyamatosan fizetsz kisebb összeget, amiből más kárát állják.
A magyar kormány pedig már nyíltan kimondta, hogy nem kíván minket megvédeni (lásd Orbán Balázs), szóval nem, nem ígérnek ilyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!