Dávid kérdése:
Külföldi munkavállalás esetén mit tegyek, ha nem igazolja le a jogviszonyomat a norvég egészségbiztosító?
Figyelt kérdés
Összegyűlt 200.000Ft adósságom, mert kint dolgoztam.ma 18:18
1/2 anonim válasza:
Van egy egy oldalas nyomtatvány (jogviszony-rendező lap) amit ki kell tölteni és nyilatkozni hogy adott időben külföldön laktál és nem vetted igénybe a magyar egyészségügyet. A külföldi TB számot kell ráírni (akármi is ennek a norvég megfelelője). Ezt kitöltöd, és eltörlik visszamenőleg.
Nekem is ezt kellett, amikor 4 év külföld után (egyetem) kitalálták hogy akkor ők most visszamenőlegesen az elmúlt 4 év TB-jét rámterhelnék.
2/2 anonim válasza:
Norvégia nem EU tagállam, szóval attól, hogy ott dolgoztál, még Magyarországon is fennállt a tb fizetési közelezettséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!