Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A munkáltató le tudja ellenőri...

A munkáltató le tudja ellenőrizni a korábbi munkaviszonyaim hosszát?

Figyelt kérdés

Az új munkáltatóm kérte a TB kiskönyvemet, de mondta, hogy amennyiben nincs meg, nem baj, ő kiállít egy újat, viszont bele kell tűzni majd a régit.

Nem tudom, hol van, de őszintén nem is nagyon szeretném odaadni, mert szégyenlem. Enélkül a munkáltató belelát, hogy mennyi ideig voltam, és mennyi ideig nem voltam TB-biztosított eddig? Vagy csak ahhoz van hozzáférése, hogy akkor éppen az vagyok-e, amikor felvesz?

Tehát le tudja ellenőrizni, hogy mennyi munkaviszonyom volt eddig?

aug. 11. 06:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha le tudná, akkor sem érdekli hidd el. Az, hogy te valamikor nem voltál tb biztosított, esetleg tartozásod van, vagy megtalál egy behajtó cég, az sem fogja érdekelni a munkáltatót, hidd el. Maximum szól a könyvelője, hogy levonásaid lesznek emiatt.
aug. 11. 07:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Táppénz és hasonlók kifizetése miatt fontos lehet a korábbi jogviszony, szóval szüksége lehet rá.
aug. 11. 07:44
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
Igen, le tudja ellenőrizni. Nem tudom mit kell benne szégyellni szerinted, de egeszen biztosan felesleges ezzel stresszelni magad. Érdekelni alapbol nem érdekli ha te x ideig nem dolgoztál, max annyi lehet a gond, hogy ha hazudtal róla.
aug. 11. 08:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezt gondolod, vagy pontos ismereted van ezzel kapcsolatban? Mert itt most a három válaszból nem derül ki egyértelműen, hogy mi a valós helyzet.

aug. 11. 09:37
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Igen, tudom hogy meg tudja nézni. Írta a második is, hogy tappenz és hasonlók miatt szükséges is az előző munkaviszonyok igazolasa. De még mindig nem értem mi a problémád es mit kell szegyellni
aug. 11. 10:02
 6/8 anonim ***** válasza:

1. Igen, meg tudja nézni.

2. Igazán nem érdeklik az elözö munkahelyek, csak az idötartam, amíg biztosítva voltál.

3. Egy vagy több munkaviszonyon nem tudom, mi a szégyellni való

aug. 11. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

"Igen, le tudja ellenőrizni. "

Ezek legendák. Senki nem tudja megnézni sehol, kizárólag a NAV, és a munkaügyi hatóság.

A "TB"-kiskönyv létjogosultsága abban rejlik, hogy egy későbbi keresőképtelenség esetén abból nézik meg a táppénzre jogosultsághoz szükséges előzményeket. Ha nem adod le, vagy nincs meg, akkor maximum kisebb mértékű (%-ban) táppénzt fogsz kapni. Ennyi a hátránya, semmi más.

A biztosítási jogviszonyokat, valamint a keresőképtelen állományokat vezetik benne. Kizárólag táppénz miatt van rá szükség. A keresőképtelenséget megelőző 2 évnyi előzmény kell csak belőle.

aug. 11. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
31%

Senki sem ad ki telefonon infót, próbáld ki hívd fel az egyik korábbi melóhelyedet a mostani nevében!

Lehet még emlékezni sem fognak rád, ha kisvállalkozó akkor meg parából lehet még le is tagad..

aug. 13. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!