A munkáltató le tudja ellenőrizni a korábbi munkaviszonyaim hosszát?
Az új munkáltatóm kérte a TB kiskönyvemet, de mondta, hogy amennyiben nincs meg, nem baj, ő kiállít egy újat, viszont bele kell tűzni majd a régit.
Nem tudom, hol van, de őszintén nem is nagyon szeretném odaadni, mert szégyenlem. Enélkül a munkáltató belelát, hogy mennyi ideig voltam, és mennyi ideig nem voltam TB-biztosított eddig? Vagy csak ahhoz van hozzáférése, hogy akkor éppen az vagyok-e, amikor felvesz?
Tehát le tudja ellenőrizni, hogy mennyi munkaviszonyom volt eddig?
Ezt gondolod, vagy pontos ismereted van ezzel kapcsolatban? Mert itt most a három válaszból nem derül ki egyértelműen, hogy mi a valós helyzet.
1. Igen, meg tudja nézni.
2. Igazán nem érdeklik az elözö munkahelyek, csak az idötartam, amíg biztosítva voltál.
3. Egy vagy több munkaviszonyon nem tudom, mi a szégyellni való
"Igen, le tudja ellenőrizni. "
Ezek legendák. Senki nem tudja megnézni sehol, kizárólag a NAV, és a munkaügyi hatóság.
A "TB"-kiskönyv létjogosultsága abban rejlik, hogy egy későbbi keresőképtelenség esetén abból nézik meg a táppénzre jogosultsághoz szükséges előzményeket. Ha nem adod le, vagy nincs meg, akkor maximum kisebb mértékű (%-ban) táppénzt fogsz kapni. Ennyi a hátránya, semmi más.
A biztosítási jogviszonyokat, valamint a keresőképtelen állományokat vezetik benne. Kizárólag táppénz miatt van rá szükség. A keresőképtelenséget megelőző 2 évnyi előzmény kell csak belőle.
Senki sem ad ki telefonon infót, próbáld ki hívd fel az egyik korábbi melóhelyedet a mostani nevében!
Lehet még emlékezni sem fognak rád, ha kisvállalkozó akkor meg parából lehet még le is tagad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!