Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha munkaviszonyomat helyreállí...

Ha munkaviszonyomat helyreállították nem kéne tb-t fizetnie a munkáltatónak utánnam?

Figyelt kérdés
Munkaügyi Bíróságon megnyertem a pert. De jelenleg veszélyeztetett terhesség miatt tp-en vagyok.Nem fizetnek tp-t mert nyilván vagyok tartva a tb-nél de nincs tb.jogviszonyom.Ezt mondták a tb-nél. Tehát magam után kell tb-t fizetnem.De a munkáltatónak le kell adnom a tp.papírt.

2019. dec. 14. 09:44
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Dehogynem. Intézkedj mielőbb az ügyvédednél, gondolom a perhez fogadtál valakit.
2019. dec. 14. 10:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszát. Én is így gondolom hétfőn első dolgom hogy hívom az ügyvédet.Ráadásul a munkáltatónál aláírtam a visszaállított munkaszerződést is. És az orvosnál derült ki hogy nincs tb jogviszonyom. És aztán az oep-nél is ugyanazt mondták hogy be vagyok jegyezve ott van 2020 decemberig a munkaviszony de nincs tb jogviszonyom.Tehát most pénteken én fizettem be a csekket hogy legyen orvosi ellátásom.
2019. dec. 14. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mennyi ideig volt munkaviszonyod összeszámítva a helyreállítás előtti és az az utáni időt; mennyi ideig voltál ezek alatt betegszabadságon és táppénzen a mostani táppénzes időszakot is beleszámítva.

"Tehát most pénteken én fizettem be a csekket hogy legyen orvosi ellátásom."

Jelenleg ha nincs befizetve az előírt járulékod, akkor is ugyanúgy ellát az orvos, mintha biztosított, vagy jogosult lennél. Csak jövő év júliustól lesz érvényben, hogy 3 havi elmaradás után fizetni kell az ellátásért (ha aláírja a köztársasági elnök a tv-t)

2019. dec. 14. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelen, hogy: "Nem fizetnek tp-t mert nyilván vagyok tartva a tb-nél"?

Ha rövid volt a munkaviszonyod és ezért nem jár táppénz, hiába állították helyre a munkaviszonyod, fizetés nélküli szabadságot kell írniuk arra az időszakra. Ha nem dolgozol, de a táppénz jogosultságod is lejárt, hiába van munkaviszonyod, a tb-t neked kell magad után fizetni.

A munkáltató nem tudja helyetted befizetni, csak levonni a munkabérből vagy a táppénzből (adó címen). De ha egyiket sem kapod akkor neked kell ezt rendezni.

2019. dec. 15. 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondott az ügyvéd?
2019. dec. 18. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!