Ha munkaviszonyomat helyreállították nem kéne tb-t fizetnie a munkáltatónak utánnam?
Kérdés, hogy mennyi ideig volt munkaviszonyod összeszámítva a helyreállítás előtti és az az utáni időt; mennyi ideig voltál ezek alatt betegszabadságon és táppénzen a mostani táppénzes időszakot is beleszámítva.
"Tehát most pénteken én fizettem be a csekket hogy legyen orvosi ellátásom."
Jelenleg ha nincs befizetve az előírt járulékod, akkor is ugyanúgy ellát az orvos, mintha biztosított, vagy jogosult lennél. Csak jövő év júliustól lesz érvényben, hogy 3 havi elmaradás után fizetni kell az ellátásért (ha aláírja a köztársasági elnök a tv-t)
Mit jelen, hogy: "Nem fizetnek tp-t mert nyilván vagyok tartva a tb-nél"?
Ha rövid volt a munkaviszonyod és ezért nem jár táppénz, hiába állították helyre a munkaviszonyod, fizetés nélküli szabadságot kell írniuk arra az időszakra. Ha nem dolgozol, de a táppénz jogosultságod is lejárt, hiába van munkaviszonyod, a tb-t neked kell magad után fizetni.
A munkáltató nem tudja helyetted befizetni, csak levonni a munkabérből vagy a táppénzből (adó címen). De ha egyiket sem kapod akkor neked kell ezt rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!