Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Milyen esetben kapok ilyen...

Milyen esetben kapok ilyen értesített?

Figyelt kérdés

Kaptam egy olyan értesítést a NAV applikációban, hogy a munkáltató megszüntette a biztosítotti jogviszonyom.

2-ig dolgoztam ma, és nem tudom, mennyire foglalkozzak ezzel.

Meglepődnék, ha az lenne az értesítés mögött, hogy kirúgnak, de bármit kinézek már…

Lekérdeztem ügyfélkapus azonosítással és nem látom, hogy megszűnt volna a munkaviszonyom, de lehet rossz helyen nézem.

Ha nem kirúgás, mi jöhet szóba?

Értelem szerűen érdeklődni fogok a munkáltatónál is, de gondoltam előbb idedobok egy kérdést.

aug. 1. 14:48
 1/4 A kérdező kommentje:
értesítést*
aug. 1. 14:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Ki vagy rúgva. Gondolom tegnaptól:) Esetleg az lehet, hogy határozott idejű szerződésed volt és újat kötöttek helyette.
aug. 1. 17:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy átraktak egy másik céghez, csak még nem szóltak róla. HA dolgozol és nem jeleztek feléd, akkor valszeg csak technikai ügylet van mögötte.
aug. 1. 17:54
 4/4 anonim ***** válasza:

A munkáltató a biztosítási jogviszonyodat csak úgy nem szüntetheti meg.

Ahhoz vagy fel kell mondania a munkaviszonyodat, vagy neked kell ezt megtenned, vagy közös megegyezéssel kell annak megszűnnie.

Járj utána, hogy mi a valódi helyzet, mert lehet, hogy valamit sumákol a cég, és még a végén kiderül, hogy okiratot is hamisított a munkaviszonyod megszűnése érdekében.

Ha határozott idejű szerződésed volt, akkor nyilván lejár automatikusan a határozott idő elteltével. Ebben az esetben teljesen szabályos a jogviszony megszüntetés bejelentése a "hozzájárulásod" nélkül is.

aug. 1. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!