Milyen esetben kapok ilyen értesített?
Kaptam egy olyan értesítést a NAV applikációban, hogy a munkáltató megszüntette a biztosítotti jogviszonyom.
2-ig dolgoztam ma, és nem tudom, mennyire foglalkozzak ezzel.
Meglepődnék, ha az lenne az értesítés mögött, hogy kirúgnak, de bármit kinézek már…
Lekérdeztem ügyfélkapus azonosítással és nem látom, hogy megszűnt volna a munkaviszonyom, de lehet rossz helyen nézem.
Ha nem kirúgás, mi jöhet szóba?
Értelem szerűen érdeklődni fogok a munkáltatónál is, de gondoltam előbb idedobok egy kérdést.
A munkáltató a biztosítási jogviszonyodat csak úgy nem szüntetheti meg.
Ahhoz vagy fel kell mondania a munkaviszonyodat, vagy neked kell ezt megtenned, vagy közös megegyezéssel kell annak megszűnnie.
Járj utána, hogy mi a valódi helyzet, mert lehet, hogy valamit sumákol a cég, és még a végén kiderül, hogy okiratot is hamisított a munkaviszonyod megszűnése érdekében.
Ha határozott idejű szerződésed volt, akkor nyilván lejár automatikusan a határozott idő elteltével. Ebben az esetben teljesen szabályos a jogviszony megszüntetés bejelentése a "hozzájárulásod" nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!