Hogyan dönti el a biztosító?
Szóval elkezdtem a pénzemet fizikai értéktárgyakba fektetni, amiket otthon tartok, egy eldugott treziben, amikor éppen nem gyönyörködöm bennük. Tegyük fel, kötök rá biztosítást lopás/tűz meg istentudja milyen kár esetére.
Egyszer kirabolnak, és megtalálják a széfet.. Mi a garancia, hogy tényleg fognak fizetni, és nem azt mondják, hogy nana, ezt biztos én loptam ki?
Vagy tegyük fel, leég a ház, mi a garancia, hogy nem mondja azt, hogy na ezt biztos én gyújtottam fel...
Stb stb.
Hogyan működik ez? Sose foglalkoztam még biztosítás dolgokkal, mindig szüleim intézték ezeket a dolgokat.
"Mi a garancia, hogy tényleg fognak fizetni, és nem azt mondják, hogy nana, ezt biztos én loptam ki?"
Valószínűleg teszel feljelentést a rendőrségen, tehát nem az állításodra fog fizetni a biztosító.
"Vagy tegyük fel, leég a ház, mi a garancia, hogy nem mondja azt, hogy na ezt biztos én gyújtottam fel.."
Ilyen esetben szintén "szakik" vizsgálják, hogy valóban nem vagy a tüzért felelős, vagy mégis piromániás vagy. :)
Áh értem.
2 ezt hogy lehet megmondani?
"Szóval elkezdtem a pénzemet fizikai értéktárgyakba fektetni, amiket otthon tartok"
Erre nem szeretnek fizetni a biztosítók. Általában maximalizálják egy alacsony összegnél az ilyet.
Kiegészítő biztosítást kell rá kötnöd extra pénzért. A kiegészítő biztosítás feltételeiből bizonyára kiderül, hogy mikor mi alapján fizet a biztosító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!