Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan dönti el a biztosító?

Hogyan dönti el a biztosító?

Figyelt kérdés

Szóval elkezdtem a pénzemet fizikai értéktárgyakba fektetni, amiket otthon tartok, egy eldugott treziben, amikor éppen nem gyönyörködöm bennük. Tegyük fel, kötök rá biztosítást lopás/tűz meg istentudja milyen kár esetére.

Egyszer kirabolnak, és megtalálják a széfet.. Mi a garancia, hogy tényleg fognak fizetni, és nem azt mondják, hogy nana, ezt biztos én loptam ki?

Vagy tegyük fel, leég a ház, mi a garancia, hogy nem mondja azt, hogy na ezt biztos én gyújtottam fel...

Stb stb.

Hogyan működik ez? Sose foglalkoztam még biztosítás dolgokkal, mindig szüleim intézték ezeket a dolgokat.

2024. jún. 19. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:

"Mi a garancia, hogy tényleg fognak fizetni, és nem azt mondják, hogy nana, ezt biztos én loptam ki?"

Valószínűleg teszel feljelentést a rendőrségen, tehát nem az állításodra fog fizetni a biztosító.

"Vagy tegyük fel, leég a ház, mi a garancia, hogy nem mondja azt, hogy na ezt biztos én gyújtottam fel.."

Ilyen esetben szintén "szakik" vizsgálják, hogy valóban nem vagy a tüzért felelős, vagy mégis piromániás vagy. :)

2024. jún. 20. 04:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Áh értem.

2 ezt hogy lehet megmondani?

2024. jún. 20. 07:54
 3/4 anonim ***** válasza:

"Szóval elkezdtem a pénzemet fizikai értéktárgyakba fektetni, amiket otthon tartok"

Erre nem szeretnek fizetni a biztosítók. Általában maximalizálják egy alacsony összegnél az ilyet.

Kiegészítő biztosítást kell rá kötnöd extra pénzért. A kiegészítő biztosítás feltételeiből bizonyára kiderül, hogy mikor mi alapján fizet a biztosító.

2024. jún. 20. 09:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Erre van a különleges vagy értékőrző ingóságok kiegészítő biztosítás,itt tételes listában kell felsorolni az ingóságokat és annak értékét.Ha és amennyiben a lakásbiztosításod ezt tartalmazza akkor rendben vagy,ha nem akkor minél előbb intézkedj,mert meglepődhetsz.
2024. jún. 20. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!