Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ingatlanbiztosító nem hajlandó...

Ingatlanbiztosító nem hajlandó még a kárszemlére sem. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
1.5 hetet történt jégkár (teljes terasztetőt szétverte a jég, azóta beázik) felmérésére sem hajlandó még mindig kijönni a biztosító. Már 2x telefonáltam, senki nem tud semmit, mindig annyi a válasz, hogy majd keresnek. Meddig várjak? Mit lehet tenni? A G betűvel kezdőd és i -vel végződő biztosítóról van szó. Van valami törvényi kötelezettségük? Ha igen, miben merül ki és pontosan kihez lehet ilyenkor fordulni? Köszönöm a segítséget

2024. máj. 27. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
És mit mondtak? Mi fog történni? Nekem nem tető, hanem a terasz árnyékolóját tépte szét a vihar, és nem jöttek ki. Telefonon intéztünk mindent, videóhívásban kellett bemutatnom a kárt.
2024. máj. 27. 10:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Az első telefonbeszélgetésünkig annyi információt kaptam, hogy 5 munkanapon belül mindenképpen kijön valaki. Az 5 munkanap lejárt, addig egyetlen telefonhívást kaptam egyik kollégájuktól, hogy átadja a területi illetékes kollégának és keresni fog. Senki nem keresett azóta sem. Még múlt héten újból telefonáltam, akkor sem tudott semmit mondani a hölgy, annyit tudott tenni, hogy egy visszahívási igényt rögzít, de nem hívott senki.
2024. máj. 27. 11:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Itt nekem konkrét jogszabályi hivatkozásokra lenne szükségem, mert nyílvánvalóan nem fogom annyiban hagyni. Hogy mi a biztosító kötelezettsége, milyen paragrafus alapján tudok és milyen hivatalos szervhez fordulni
2024. máj. 27. 11:13
 4/7 anonim ***** válasza:
25%

"Itt nekem konkrét jogszabályi hivatkozásokra lenne szükségem, mert nyílvánvalóan nem fogom annyiban hagyni. Hogy mi a biztosító kötelezettsége, milyen paragrafus alapján tudok és milyen hivatalos szervhez fordulni"

Mindezért mennyit vagy hajlandó fizetni? Nyilván nem fogom neked ingyen kikeresgélni.

2024. máj. 27. 11:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Gondoltam biztos van aki hasonlóan járt, annak talán nem nagy megerőltetés leírni, hogy segítsen embertársának.

Random anonymusoktól köszönöm nem kérek tanácsot még ingyen sem. Béke

2024. máj. 27. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Természeti károknál gyakori az ilyen csúszás. A szomszédnál is járt a viher meg még sok helyen. Adott időszak alatt több a bejelentett kár, de kárszakértőből meg ugyan annyi van ilyenkor is.

Több biztosítónál már sok esetben elég a képi vagy videó szemle. Esetleg biztosítót kell váltani ha elégedetlen vagy. És akkor már érdemes Fogyasztóbarát Otthonbiztosításra váltani. Ott jogszabály írja elő a kárrendezés idejét. A normál biztosításban ilyen nincs. Ott a biztosító saját szerződési feltételei a mérvadóak.

2024. máj. 28. 07:57
 7/7 anonim ***** válasza:
A biztosítónak 30 nap áll rendelkezésére a kár elbírálásához.Amennyiben sok a kár,akkor előfordulhat hogy többet kell várni a kárszemlére mint 5 nap.
2024. máj. 28. 14:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!