Lakáshitel mellé biztosítást kellett kötni a vásárolt ingatlanra. Nagyobb kár, pl tűz esetén a banknak fizet a biztosító vagy nekem?
Már kb. 10-12 éve csak az ingóságra tudsz biztosítást kötni, mert a társasház biztosításában van biztosítva az ingatlan.
Szóval én azt hiszem, most duplán fizetsz... (?)
Csak el kellett volna kérni a Társasháztól a kötvényszámot és bemutatni a banknál azt...
Neked.
A logika az, hogy a hiteled biztosítéka a lakás. Azaz ha nem tudnál fizetni lefoglalják és meg van oldva, de ha például előtte leég a lakás, akkor máris nem jó biztosítéknak. Ezért kell a biztosítás.
“Már kb. 10-12 éve csak az ingóságra tudsz biztosítást kötni, mert a társasház biztosításában van biztosítva az ingatlan.”
Ezt a fæszságot honnan veszed? A társasház biztosítása csak a közös tulajdonra fizet: külső falak, közös csövek, közös helyiségek
A saját lakásbiztosítás fizet a saját tulajdonra, pl. belső csövek, ablakok, festés, csempe, ingóságok
5: Kb. 6 társasházi lakásunk volt/van, és így van:
az összes nyílászáróra, falakra, csövekre, vezetékekre, burkolatokra van társasházi biztosítás, csak ingóságra lehet kieg. biztosítást kötni.
Volt az elmúlt 12 évben kb. 9-10 kártérítésünk, az egyik egy lakástűz volt, fizettek üvegre, parkettűra, csempére, ajtók restaurálására, lakás vegyszeres takarítására is.
Volt betörés is, az ajtókra is fizettek, amit a pajszerral megrongáltak.
A lakáshoz tartozó vízcsövekre, csapra is fizettek.
5: Az alábbi biztosítók voltak: Aegon (most Alfa), Generali, Uniqua.
Csak online be kell küldeni a számlát és a kötvényszámot és már küldik is.
5: De, a festést is fizették a társasházi biztosításra.
A lakástűznél is, meg eddig 6 lakásunkban beázásra, az enyémben összesen 6-szor 20 év alatt.
Csempére 4-szer a 6 lakásban, ha jól számolom.
El kéne olvasd a társasházi lakásbiztosítást, fölhívni a biztosítót a kötvényszámmal, mert nekem 8-9 éve mondták, hogy az a biztosítástipus, amit mondasz, már meg is szűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!