Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ittas vezetés esetén nem...

Ittas vezetés esetén nem fizet a biztosító?

Figyelt kérdés
Koccantunk. A másik sofőr elhajtott. Később meglett. Kiderült ittas volt. Biztosító azt mondja, ittas vezetés esetén nem fizet. Csak polgári perrel tudom behajtani az általa okozott kárt. Ami ugye hónapok. Valóban így van?
2022. szept. 30. 13:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Tegyük a dolgokat tisztába:

A vétkes fél biztosítójával kell intézned a dolgokat, nem a sajátoddal. A kgfb MINDIG a másik fél kárát téríti meg, nem a tiedet.

Továbbá mi az, hogy nem tudod ki a biztosítója a másik félnek? Ezek szerint nem egyeztetek meg a helyszínen? Nem kaptál betétlapot hanem rendőrt hívtatok? Ez esetben nincs még "vétkes" fél. Majd akkor lesz ha a rendőrség lezárta a vizsgálatot és hozott eyg joerős döntést. Addig egyik biztosító sem fog fizetni...

2022. szept. 30. 21:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt tudom igen, hogy nem a saját biztosítóm fizet. Írtam fentebb, elhajtott a helyszínről. Szemtanúk alapján lett meg meg. Én nem beszéltem vele. És igen. Várom a rendőrségi határozatot. Ez eddig tiszta. Rendőrök mondták, hogy az én biztosítóm keresi fel ebben az esetben az ő biztosítóját. Az én biztosítóm viszont azt mondta, hogy bárki legyen az, nem fog fizetni mert ittas volt. Szóval ezért állok értetlenül a dolog előtt.
2022. okt. 1. 12:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Ja. A rendőrök mondták amikor őt kihallgatták, majd visszajöttek hozzám a baleset helyszínére, hogy ittas volt.
2022. okt. 1. 12:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi a teendő, ha nem ismert a károkozó gépjármű felelősségbiztosítója?

Ha a károkozó gépjármű felelősségbiztosítója nem ismert, a Magyar Biztosítók Szövetsége tájékoztatást nyújt az okozó felelősségbiztosításáról. Ezt a tájékoztatást Szövetségünk az adatvédelmi szabályokra való tekintettel kizárólag írásbeli kérelemre adja meg. A megkeresésnek tartalmaznia kell:

a baleset helyét és idejét,

a károkozó gépjármű rendszámát, honosságát, típusát, tulajdonosának nevét,

a károsult gépjármű rendszámát.

A károkozó felelősségbiztosítójáról kizárólag konkrét káresemény kapcsán, az arra jogosult személy részére lehet tájékoztatást adni. A jogosult személyek körébe tartozik a károsult, annak ügyvédje vagy más meghatalmazottja, valamint a károsult biztosítója.

A Magyar Biztosítók Szövetségének weboldalán a kárbejelentés elektronikus úton is kezdeményezhető. Mivel így a kárbejelentés folyamata jóval egyszerűbb, ezért mindenképpen ajánlott a bejelentést ezen az úton megtenni.

[link]

A biztosítód meg csak le akar rázni, nem akar foglalkozni az ügyeddel, mert macerás neki és pénzt se lát belőle. Ezért mondja azt, hogy ha ittas volt a kárt okozó sofőr (amit te csak hallomásból tudsz, nincs rá bizonyítékod), akkor nem fizet az ő biztosítója sem.

Írj a MABISZnak, ahogy fentebb bemásoltam és írd meg azt is, hogy a te biztosítódhoz fordultál először, de azt mondták amit írtál (nem fizet a másik biztosító, polgári peres úton kell behajtanod)

2022. okt. 1. 12:43
 15/17 anonim ***** válasza:
57%
NA, mi lett?
2022. okt. 5. 12:23
 16/17 A kérdező kommentje:
Semmi egyenlőre. Várom a papírt a rendőrségtől.
2022. okt. 11. 11:32
 17/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Fizetett. 2 hónap után. Húzva, halasztva.. Mindenkinek mondom, ne hagyjátok magatokat. A balesetkor már szóltak a rendőrök, hogy ittas vezetés esetén nem szeret fizetni egy biztosító sem. Így lett... De fizetnie kell.
2022. nov. 19. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!