Lejárt a Fundamentàm több mint 4 év után, tudnám fizetni még de már nem jár hozzá állami támogatás, így nincs nagyon értelme. Azonban ezt a majd 1,5 milliót még nem szeretném felhasználni, mert nem akarok még se házat venni.Mi a teendő ilyenkor?
Hulyeseg a fundamenta.
Mindig
Is az volt
Bent tarthatod akármeddig, de kamat nem lesz rá. Át is dolgozhatod egy új szerződésbe, akkor kapsz rá kamatot, de állami támogatást nem. Ez akkor érheti meg, ha még 4-5 évig biztos nem akarsz hozzányúlni.
Nálunk is ez a helyzet, asszonykámnak lejárt a lakástakarék, de még egyelőre otthagytuk. Jövőre lesz belőle felújítás.
Pont ez volt a "csapda" az összes lakástakarékban. Nagyon sokan nem gondoltak bele, hogy ezt csak ingatlanra lehet költeni.
Esetleg ha van olyan ingatlan, amiben van tulajdonjogod (szülőké pl.), akkor annak a felújítására elköltheted, a szüleid meg kifizetik neked kp-ben ha jó fejek és van rá pénzük.
Amúgy meg elvileg nem maradhat ott a számlán végtelenségig a pénz, pl. az OTP pár év után felmondja a lakástakarék szerződéseket, ha már nem fizetsz rá. Mondjuk a Fundamenta valószínűleg még ezt sem fogja megtenni. Kíváncsi vagyok, hogy a lakástakarék megszűnésével mikor jutnak csődbe.
Nem teszik meg. Levonják havonta a számlavezetési díjat. (Nem sok de a k.anyjukat)
Amúgy ha szeretnéd kivenni, Kosd fel a gatyad. Én konkrétan 5 hónapja szopórollerezek velük. Erre a kérdésre is úgy találtam, hogy sorstarsakat keresek. Akinek van esze kiveszi onnan a pénzét de k.gyorsan.
Miért nem tudod kivenni?
Amúgy én azért paráztam volna Fundamentánál nyitni lakástakarékot, mert az a cég kizárólag ebből élt. Az egész lakástakarék pedig csak az állami támogatás miatt érte meg, az meg kiesett. Én nem tudom hogy nem fog csődbe menni az a cég, ha elkezdi mindenki kivenni onnan a lejáró futamidős dolgait.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!