Ausztriában nem kaptam meg a 14. Havi pénzt csak felét, ezt hogy? Részarányosan se jön ki...részletek lent
Július közepe óta dolgozok kint, 1300 nettót kapok, és most 1840 eurót kaptam mint karácsonyi pénz és alapbér együttesen. Ezt hogy? 6 hónapból 5.5 hónapot voltam (leszek, hisz még csak most jön december), mi ez a hülyeség? Van bárkinek ötlete? Kb egy hét múlva kell bemennem személyesen , akkor tudok rákérdezni majd, de szeretném tudni addigra mi történhetett.
Kb 550 euró pluszt kaptam, holott kb 1300 pluszt kellett volna, nem értem.
Nem értem továbbra se. Akkor most ha vki tegyük fel Jan 1tol dolgozik fél évet, akkor nyáron kap 13. Havit, igaz? De azt mondjatok csak 50%át kapja meg, hiába volt ott 6 hónapot?
Decemberben pedig megkapja már a teljes 14. Havit vagy nem, mert még csak most telik le majd az1 év munkaviszonya, itt is 50%ot kap, és majd a következő nyári 13. Havit majd teljesbe kapja ezentúl.
Ez most jó, igaz?
17: olyan jól elmagyarázták már, és tegnap ott volt a hivatalos kamarai tájékoztató is! Mit nem értesz ezen...????
Ha valaki jan. 1-től dolgozik, akkor nyáron FÉLHAVI 13. havit fog kapni, és év végén pedig teljes 14. havit.
10 mp. beütni a deepl.com-ba a kamarai szöveget, és ott a magyar fordítás:
Ha Ön nem állt munkaviszonyban egész évben
A teljes szabadság/karácsonyi juttatás akkor jár, ha Ön a teljes naptári évben a vállalat alkalmazásában állt. Ha Ön nem állt egész évben a vállalat alkalmazásában, a szabadság/karácsonyi pótlékot általában csak időarányosan fizetik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!