Felmondás ideje alatt a munkáltató dönthet úgy, hogy az összes részarányos ki nem vett szabadnapjaimat kifizeti?
Figyelt kérdés
A 30 napos felmondási időmet töltöm. Van 8 felhasználatlan szabadnapom, amit én preferálnék kivenni, a munkáltatóm viszont inkább ki szeretné őket fizetni. A HR azt mondja, jogukban áll az összes nappal rendelkezni. Én az alábbi weboldalon azt olvastam, hogy van néhány nap amiről én rendelkezek.
Van itt olyan HR szakértő aki tudja, hogy törvényileg megteheti e a munkáltató, hogy mind a 8 napot kifizeti?
2021. ápr. 12. 15:17
1/9 anonim válasza:
Igen, mgeteheti, ha szabáloysan kiadni már nem tudja. 15 nappal korábban kell jelezned, ha szabadságra mennél.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Még 24 nap van hátra a felmondási időm lejártáig, tehát tudom 15 nappal korábban jelezni. Ebben az esetben hány napról rendelkezhetek én és hány napról a munkáltató (éves keretemben foglalt 24 napból 8 ami időarányosan megillet az utolsó munkanapom lejártáig)
2021. ápr. 12. 15:27
3/9 anonim válasza:
A felmondás elötti 15 napról lenne szó!
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Továbbra sem tiszta, hogy akkor most dönthetek én úgy, hogy néhány nap szabadságot kiveszek, vagy a munkáltató dönthet úgy, hogy mind a 8 megmaradt szabadnapomat kifizetik. Ha van aki tudja a választ megköszönöm a segítséget.
2021. ápr. 12. 16:13
6/9 anonim válasza:
A szabidat a munkáltató adja ki!
Ha úgy dönt, hogy nem enged, akkor nem mész.
Jogilag ez támadhatatlan.
7/9 anonim válasza:
Nekem úgy döntött, hogy nem adja ki inkább kifizeti.
Teljesen korrekt, megteheti.
8/9 anonim válasza:
7 napról rendelkezhetsz évente, ha mostanság lépsz ki, akkor időarányosan 2 max 3 napról. Viszont kérdés hogy adja ki a munkáltató a szabikat. Van ahol az összes szabihoz szabiengedélyt kell írni (ami nonszensz, de mindegy), vagyis papíron te kérted és ő hozzájárult. Ha szabiengedéllyel vettél már ki 2/3 napot idén, akkor ez van, nem köteles többet kiadni.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, főleg a 8-ik válasz hasznos.
2021. ápr. 12. 23:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!