Az utolsó fizetésemből levonják ha részarányosan több szabadságot vettem ki (felmondás, kirúgás esetén)?
Figyelt kérdés
A szabadság keretem 21 nap. A kérdés még pedig az lenne hogy a munkahelyemen időközben kirúgnának vagy felmondanék de több szabadságot vettem ki részarányosan mint amennyi járna akkor levonják az utolsó fizetésemből? Vagy ha kirúgnak akkor nem vonnak le pénzt?2020. febr. 18. 12:30
1/6 anonim válasza:
Nem vonnak. Amikor a szabadságot kivetted, akkor még járt. Utólag nem fizettethetik vissza veled. Azt a cég benyeli és a bérlapodon negatív előjellel lesz szabadság.
2/6 anonim válasza:
"Amikor a szabadságot kivetted, akkor még járt."
Nem járt, csak a munkáltató jóindulata miatt.
Nem vonják le, de ha éven belül elhelyezkedsz, az új munkahelyed jár jól, mert kevesebbet kell adniuk
3/6 anonim válasza:
Hogyne járt volna. Neki január 1-gyel 21 nap szabi jár az évre (az most már kérdés, hogy mennyivel rendelkezik ő és mennyivel a munkáltató). A munkáltató engedélyezett neki 10 napot januárban. Azért mert volt kerete rá. Aztán ő februárban felmondott, az éves szabija időarányosan lett mondjuk két nap. Az innentől már nem számít, hogy ő 10-et kivett, mert amikor kivette, akkor jogosult volt rá. Ennyi. A következő munkahelyét pedig egyáltalán nem befolyásolja, hogy itt mennyi szabit vett ki. Ott a belépés dátumától időarányosan számolják év végéig és ennyi.
6/6 anonim válasza:
A 75 %-os választ adó tudja jól.
A másik, 73 %-os "hibás" dolgokat ír. Látszik, hogy nincs képben, csak azt gondolja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!