Babaváró hitelt lehet részarányosan is igényelni?
Sziasztok!
Az első babánk úton van, 3 biztosan nem lesz, talán 2 sem. Tehát például lehet csak 1 vagy 2 millió forintot igényelni, hogy ugyanúgy ne kelljen visszafizetni, mint 3 gyerek esetén? És ha lehet mennyi a plafon? Őszintén szólva a 10 milliót én nem merném bevallálni így de a Párom szerint megérné. Én nem vagyok oda az ötletért.
Tehát például lehet csak 1 vagy 2 millió forintot igényelni, hogy ugyanúgy ne kelljen visszafizetni, mint 3 gyerek esetén?
1-2-3 gyereke estén is vissza kell fizetni, csak nem Te fizeted vissza hanem az állam,akinek Te cserébe ezért kezességvállalási díjat fizetsz 20 évig, vagy a szerződéskötéskor meghatározott teljes futamidő alatt.
Alapvetően ez egy hitel. A hitelt vissza kell fizetni. Nincs olyan, hogy 1-2 milliót kérünk és nem fizetjük vissza.
Persze itt jön a csavar, hogy 2 gyereknél a hitelből elengednek 30%-ot. Ha 2 milliót vettetek fel, akkor 600ezret engednek el, ha 10 milliót, akkor meg 3 milliót.
Szóval ez egy elég hibrid termék, de alapvetően hitelről van szó, nem támogatásról.
Ha van legalább 1 gyerek, akkor kamatmentes a hitel, így megéri felvenni.
Leegyszerűsítve: felveszed, berakod kamatozni, 5 év múlva ha akarod visszafizeted a hitelt és a kamatot amit kaptál rá zsebre rakod.
Ha felveszed és elköltöd, akkor viszont teljesen hitelként működik, évekig fizeted rá a törlesztőt. Tehát ha úgy érzitek, hogy elvernétek a pénz, ha nálatok lenne, akkor inkább ne vegyétek fel. Ha úgy érzitek, hogy meg tudjátok állni, akkor érdemes felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!