Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Az tényleg igaz hogy nem...

Az tényleg igaz hogy nem igazán lehet biztosítást kötni egy üres telekre ?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég beszéltem egy magát biztosítási ügynöknek valló alakkal sorban állás közben a boltban és amikor azt mellekésen megjegyeztem hogy abban spekulálok hogy biztosítást kötnék az üres telkemre , akkor rögtön azt mondta hogy arra nem igazán van lehetőség ...

Mennyire igaz ez az állítás ? Továbbá ha igaz akkor egész konkrétan miféle furcsa törvényről vagy rendeletről illetve akár piaci tényezőről van itt szó ?

#biztosítás #telek #telek biztosítás
2021. aug. 24. 07:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi ellen biztositanad az ures telket? Milyen karesemeny lenne az, ami utan karteritest igenyelnel?
2021. aug. 24. 07:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Például falopás illetve az engedélyem nélkül megtett szemétlerakás ellen ...
2021. aug. 24. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Ezek rendőrségi ügyek, nem biztosítási események
2021. aug. 24. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Falopás ellen erdőbiztosítást kötnek, de az meg csak akkor fizet, ha a rendőrnek tudod bizonyítani, hogy lopás történt, ami viszont felvételt igényel.

Falopást sok helyen nem jelentik be az extra macera miatt pl. az előírt kötelező fásítás mértéke, a támogatások, őrzés, stb.

Adott egy gyümölcsös 420db fával kivágnak, ellopnak 21db fát és te ezt bejelented... Eredmény 400db alá estél ezért nem jár az extenzív gyümölcsösre járó támogatás, amit mindig utólag fizetnek ki, elesel az előző évitől, a jelenlegitől és a jövőbelitől is amíg nem pótolod ki 400db-ra.

A biztosító, akkor fizet, ha bejelentetted a rendőrségnek és nyomoznak, rendőrségi ügy viszont csak akkor van, ha van bizonyítékod az elkövető ellen.

Fatelepítés után (+10-15 év) lopják el a fát, akkor a telepítési támogatást vissza kell fizetned, valamint az addig felvett támogatásokat is. Te bejelentenéd a biztosítód fele, ami csak az ellopott mennyiséget fizeti, vagy benyelnéd???

2021. aug. 24. 13:25
 5/8 A kérdező kommentje:

4-es,

Még akkor is ennyire macerás a helyzet ha nem vagy erdőgazdálkodó illetve nem üzleti cél miatt van fásított területed ?

Mert az én esetemben nem arról van szó hogy bármilyen módon pénzt szereznék a telkemen lévő fákból ( tehát az abszolút nem érdekel hogy elesnék bármiféle támogatástól ) , csupán érdekel hogy érdemes lenne e nekem biztosítást kötni arra az esetre ha ( pl ) ellopnák az akácaimnak egy részét , mivel hogy én többek között azért vettem meg a telket hogy legyen tüzelőm ...

Ám kösz a válaszért !

2021. aug. 25. 06:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Vannak növényzetekre szóló biztosítások, de azt gazdák szokták gyümölcsösökre, termőnövényekre. Pár fára nem lehet.
2021. aug. 25. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Erdőbiztosítás esetén eleve "erdő" besorolásúnak kéne lennie a "teleknek".

"Erdő" besorolású "telket" meg csak "Aranykalásos gazda" vagy "Erdőművelő" szakképzettség birtokában (minimumvégzettségek, agrármérnök is vehet) lehet vásárolni, továbbá kötelező rajta az erdőgazdálkodás folytatása.

Miről van még szó?

2021. nov. 4. 16:22
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es ,

A helyzet az hogy a telkem nem erdő besorolású , egyúttal belterületnek van minősítve , viszont elég nagy ( több mint 4,000 nm nagyságú ) és tele van akácfákkal ...

Szerencsére teljesen be van kerítve illetve kamera rendszerrel is el van látva , de attól még nagyon szívesen kötnék rá valamiféle biztosítást a plusz biztonságérzet kedvéért ...

De hát tényleg úgy látszik hogy erre nincs semmiféle opció , úgy hogy felejtős a dolog .

Ám ettől függetlenül kösz a válaszért !

2021. nov. 5. 06:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!