Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a számlatömbben véletlenül...

Ha a számlatömbben véletlenül a piros oldal után tettem a vastag papírt és így a fekete oldal üres maradt, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Elrontott számlák esetén létezik a sztornó valamint a helyesbítő számla, de tartalmilag ez a számla nem lett elrontva.

Az átütő papír csak amiatt van, hogy kevesebbet kelljen írni és megírhatom azt a példányt is, vagy a 3 példánynak kinézetre egyformának kell lennie?

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 19. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Elvileg nem töltheted kézzel, mert pont az a lényege, hogy tökéletesen megegyezzen, ne lehessen belecsalni dolgokat. Ha megoldható, akkor kérd vissza az első példányt és írj újat helyette. Ha nem megoldható, akkor töltsd ki a szürkét úgy, hogy egy másik indigós papírt raksz fölé (vagy újra átírod a pirosat :P )
2021. febr. 19. 11:57
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, hogy jó megoldás e, de én lemásolnám a pirosat és a másolatot hozzátűzném a feketéhez.
2021. febr. 19. 12:10
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos ez nem jó megoldás.
2021. febr. 19. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:

hagyd üresen fénymásold a pirosat tűzd elé, ugyanis nincs előírás arra sem hány példányban kell kiállítani a számlát, kettőben is bőven elég.

Tehát az égvilágon semmi nem fog történni

2021. febr. 19. 12:30
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Számlázz online és akkor nem lesz ilyen probléma
2021. febr. 19. 12:53
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Az online-ban már gondolkodtam, de mivel tervezem megszüntetni a vállalkozói tevékenységem, ezért ahhoz a néhány megbízáshoz, ami még hátravan, megírom a kézi számlát. :-)

Kettőben is elég? Mármint a zöldet odaadtam a megbízónak, a piros meg nálam és így rendben?

2021. febr. 21. 19:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem, nincs rendben. A szürke a tőpéldány, azon is látszódnia kell.
2021. febr. 21. 19:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor már csak az a kérdés hogy azt hogy állítom elő :)
2021. febr. 21. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
A zöldet és a pirosat tűzd vissza, rontsd le és írj egy újat, jól.
2021. febr. 21. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!