Lehet olyan hülye egy cég hogy fekete munkabért utalva fizet? Vagy én nem látom a kiskaput?
Van egy munkahely (nem az enyém szerencsére) ahol az emberek minimálra vannak jelentve de mellé zsebbe még 80-100-at kapnak havonta kp-ban. A főnök tavaly kitalálta hogy nem ad kp-ban semmit hanem utalja az egészet miközben a bejelentés maradt minimál.
Tehát az emberek 180-200E-t kapnak havonta utalva letagadhatatlanul a minimálra szóló bejelentéssel.
És ez megy lassan 1 éve.
Ez a cég amely ilyet tesz nagyon hülye, vagy tud valami mentő kiskaput amit én nem?
Mert ha ez az egész egyszer kibukik (NAV) az nem csak a cégnek hanem az ottaniaknak is keményen bukó lesz!!
"Leadózza mint mintha munkabér lenne és kész. "
De ha ez ennyire egyszerű (szerinted....) akkor ebben az országban miért nem az összes bejelentés 2 órás minimálra szól és lehetne mondani hogy ja kérem a többi a bónusz?
Ha ez ennyire egyszerű?
#2 mert azt nem tudják kitermelni a cégek java része?
utalás után adóznia kell, mivel nyoma van... nem úgy mintha kp-ben adná.
Azért jelent be minimálra mert akkor csak 250e be fájsz neki mindenestül és inkább odaad feketén +50e-et.. nettó 250-300e-nél meg 500e-be vagy. amit nem tud kitermelni.
szóval nem tudja kitermelni de azért utalja ami után meg adózik... világos.
Most akkor ki tudja termelni vagy nem?
Ezek szerint van.
Kerdezo amugy jol latod, hulye az aki igy csinalja.
Amugy ugyanarrol a ceges szamlarol utal?
Konyveloeknek lesz majd dolga azt hiszem. :D
Ha valójában fekete pénz, amit pluszban utal, akkor ritka nagy marha a munkáltató. Ennyire buta ember inkább ne is vállalkozzon.
Egyébként nem ő lesz az első, aki ennyire ostoba. Valaki szóljon már neki, hogy ekkor baromságot ne csináljon, maga és a dolgozók alatt vágja a fát ezzel.
"Vagy én nem látom a kiskaput?"
Itt nincs kiskapu, egyszerűen hülye a cég.
Már én is előre sajnálom a könyvelőjüket, aki annyira jó nem lehet, ha ezt 1 év alatt nem vette észre, vagy ha tud is róla, akkor hagyja. Hasonlóan hülye lehet?!?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!