Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hol kell ezt jeleznem?Milyen...

Hol kell ezt jeleznem?Milyen büntetésre szàmíthatok?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

A történetem a következő:

Évek óta nem fizetek TB-t ,mert nem jártam orvoshoz( igen,tudom ez nem mentség!)

Takarítàsokat vállalok,most lettem levelező tagozatos hallgató egy egyetemen.

Maganpszichiaterhez járok 2 eve,amit zsebből fizetek,viszont a gyógyszert Eü.kiemelt támogatàsra írja fel ,ami egységesen mindig 300 ft. A TAJ ellenőrzésekor ugyanis valamiért mindig azt irja a rendszer,hogy biztosított vagyok az OEP rendszerében,ami teljesen kizárt(senki nem fizeti utánam,sőt a NAV-val egyezkedek a kiküldött tartozàst illetően)

Hol tudom jelenteni,hogy nem lehet érvényes a TB-m és azt a kb 10 doboz gyógyszert amit 300 ft-èrt vettem 2018 óta,szeretném a különbözetet rendezni. Ugyanis attól félek,hogy TB csalást követek el.

Köszönöm a válaszokat!

2021. jan. 4. 22:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%
NAV-hoz kell beme nex éy rendezni a tartozást. Mai áron kb havi 8e ft. Visszamenőleg is behajtják. Jobb ha te kezdeményezed a jogviszony rendezését.
2021. jan. 4. 22:10
 2/16 anonim ***** válasza:
57%
Most olvadom hogy már egyezkedsz a navval. Akkor mi a k3rdés? Mwshol nem kell jelezni.
2021. jan. 4. 22:12
 3/16 A kérdező kommentje:
A kérdésem az,hogy miért jelezheti azt már lassan 3 eve (6éve van tartozásom),hogy TAJ jogviszony érvényes. A gyógyszeremet eü kiemelt tàmogatàsra irja fel az orvosom,mivel azt jelzi neki is,hogy minden rendben van. Félek,hogy TB csalást követek el.
2021. jan. 4. 22:16
 4/16 anonim ***** válasza:
57%
Menj be egy kormányablakba és k3rdezd meg. De a navtól nem kérdezted??
2021. jan. 4. 22:19
 5/16 A kérdező kommentje:
Röviden a gondom az,hogy 300 ft-ért veszem a gyógyszeremet (kb 10 doboz volt a 3 év alatt) Valami hobs van az OEP rendszerèben. Elnezest, lehet kicsit èrthetetlen amit irtam.
2021. jan. 4. 22:19
 6/16 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nem kèrdeztem. Eszemben sem volt,mert mindig magam fizetek az orvosokat.Vényköteles gyógyszerként pedig ezt az egyet szedem.
2021. jan. 4. 22:20
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

" Félek,hogy TB csalást követek el."

Dehogyis!

Ha a rendszerben mondjuk adminisztrációs hiba van, azért miért Te lennél a felelős?

"Takarítàsokat vállalok,"

Nem írtad, hogy milyen jogviszonyban? Munkaviszony? Mert lehetséges, hogy egyszer az egyik cég bejelentett, mint biztosítottat és elfelejtett kijelenteni. Engem 7 éve elfelejtettek kijelenteni az előző cégemtől. Tehát a TAJ-számom azóta is érvényesnek minősül, ha dolgozom azóta, ha nem.

Nem kell annyira parázni, ez azért nem úgy működik, ahogy Te gondolod. Azon kívül van lehetőség arra, hogy a járási hivatalnál kérelmezd a rászorultságod azért, hogy ne kelljen onnantól kezdve fizetned az eü. szolgáltatási járulékot. A visszamenőleg előíródottra pedig kérhetsz mérséklést (elengedést) tekintettel arra, hogy a rászorultságodat megállapították.

"sőt a NAV-val egyezkedek a kiküldött tartozàst illetően)"

Akkor haladsz a megoldás felé.

2021. jan. 5. 05:33
 8/16 A kérdező kommentje:

Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat! Nem cégnél dolgozok,magánban vállalok takarítást.

Eddig kb 10 doboz gyógyszert váltottam ki,aminek doboza 300 ft,mert eü kiemeltként irja fel az orvosom,mivel állandóan szednem kell. Nekem nem lenne gond a teljes ár sem ,de igy irja fel magától. Ha orvosokhoz megyek (pl.szürő vizsg.,fogdoki) mindig zsebből fizetek,nem akarok a rendszerhibával visszaélni.

2021. jan. 5. 07:15
 9/16 anonim ***** válasza:
57%

Nem akarod megérteni, hogy ha büntetnek, akkor NEM a jogtalanul igénybevett gyógyszertámogatást kell megfizetned, hanem az elmaradt járulékfizetést + késedelmi kamatait...?????

Ha 6 éve nincs biztosításod, akkor 72 x ~8.000 ft + 6 évnyi késedelmi kamat (kamatos kamattal számítva, ofkórsz)

Plusz persze befigyelhet egy egyéb NAV-ellenőrzés, hogy miből élsz... Nettó feketemunka...

2021. jan. 5. 10:54
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

"Ha 6 éve nincs biztosításod, akkor 72 x ~8.000 ft + 6 évnyi késedelmi kamat (kamatos kamattal számítva, ofkórsz)"

úgy tudom, valamennyi évnél régebbi tartozás elévül, talán 3 vagy 5...

2021. jan. 5. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!