Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » K&H biztositónál 2016.10.10....

K&H biztositónál 2016.10.10. körül lejárt a biztositásom, de nem hosszabitottam meg. Az autó külföldön van. Milyen büntetésre számithatok? Hogy tudnám a legolcsóbban megúszni. Átiratásnál visszamenőleg kikell fizetni a birságot?

Figyelt kérdés

2017. dec. 13. 22:26
 1/8 anonim válasza:
Rossz helyre írtad, ha hasznos választ akarsz akkor ne ide ird ki.
2017. dec. 13. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:

10.10.-én a fizetési határidő vagy szerződés ért véget? Ha előbbi, akkor lehet tudják reaktiválni a szerződést. Ha nem, akkor Mabisz díj fedezetlen napokra ( teljesítmény függő

[link]

61 napra ( 18.000-42.000-ig) és egy éves kgfb díj a k&H-nál előre kell kifizetned, hogy mai naptól újra éljen. Minél tovább húzod, annál több lesz a mabisz díjad...

Átírás esetét nem tudom, de tulajdonos váltás, vagy üzemben tartó váltás esetén legalább az éves díjat kikerülöd,- azt az új tulajnak kell fizetnie, akár negyedévesre is kötheti, de mellé lesz neki is költsége az átírással, eredetvizsga, illeték - illetve nem tudom mabisz hogy alakul, de ha nem vonattad kia forgalomból, vagy mai dátummal adod el, akkor szerintem rajtad azt követelhetik visszamenőleg eladás után is.

2017. dec. 14. 07:52
 3/8 anonim ***** válasza:

A biztosítás nem jár le és nem kell meghosszabbítani. A kötelező felelősségbiztosítás határozatlan időre jön létre és csak felmondással szűnik meg (akár a szerződő, akár a biztosító felmondásával, ami bekövetkezhet díjnemfizetés miatt is. Ha tehát nem mondtad fel és a K&H sem mondta fel, akkor nem szűnt meg...

Ha mondjuk díjnemfizetés miatt a biztosító felmondta és nem kötöttél újat, akkor meg kell fizetned a fedezetlenségi díjat, ami nagyon magas is lehet, ha tényleg több, mint egy éve biztosítás nélkül van az autó...

2017. dec. 14. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Na a dátumot benéztem :-) Plusz egy évet számolj rá, ha mabisz díj van. Az elég komoly összeg lesz, ha úgy van.
2017. dec. 14. 10:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ha valamit rosszul fogalmaztam akkor azért elnézést.

Fedezetlenségi díj mennyibe kerülhet? Vagy azt a biztositónál kell megérdeklődni?

Valójában az történt, hogy befizettem 1 évre, és fél év múlva kaptam egy 180.000-es csekket. Mert negyedévesnek könyvelték.

Holott a csemegvanmegvan. De ők mondmondták, hogy nem tudnak mit csinálni, fizessem ki a 180.000-et.

2017. dec. 14. 19:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Holott a csekk megvan.**
2017. dec. 14. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Fedezetlenségi díjra linkeltem a kalkulátort. Napi díj van, azt szorozd fel a lejárt napok számával ( 310-690 Ft/nap személygépkocsi esetén, teljesítmény függő )amióta megszűnt a szerződésed díj nem fizetéssel.

[link]

2017. dec. 15. 07:51
 8/8 cdx válasza:
A fedezetlenségi díj elég magas összeg. Olcsóbban kijössz (töredéke) ha más lesz mostantól az üzembentartó.
2018. jan. 28. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!