Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Pár hónapja neki tolattam egy...

Pár hónapja neki tolattam egy 15-20éves körüli chryslernek amin okoztam egy 10cm hosszú karcolást. Írtunk betétlapot, és ma jött a levél hogy a biztosítóbk ki fizette. Nekünk pedig 160xxx ezer forintot kell.?

Figyelt kérdés
És ha kifizetem az egészet emelkedik a biztosításom? Vagy jobb ha úgy kérem hogy 3évig drágább legyen a biztosítás (bónusz10+1 vagyok)

2020. júl. 28. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Ha kifizeted, akkor nem emelkedik a biztosítás. Az más kérdés, hogy minden évben emelkedik valamennyit. Bónuszod csökkenni fog.
2020. júl. 29. 07:16
 2/6 xswerdy ***** válasza:
17%
nem értem. Olyat szoktak csinálni, hogy nem írnak papírt, hanem zsebből kifizeti a károkozó a kárt. Ez akkor érdemes, ha kis kárról van szó. Azt nem tudom egyébként, hogy ez szabályos-e. De ha már a biztosító kifizette, akkor nincs kérdés. A bónuszod csökkenni fog. Nem értem mi az a 160.000 Ft, amit írsz. Nem csak tájékoztatásul az összeg, amit a biztosító kifizetett?
2020. júl. 29. 11:19
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

#2: Lehetősége lenne egy összegben kifizetni a kárt a biztosító felé, így nem emelkedik az ő biztosítása.

Csak a kérdező sem olvasta el rendesen a levelet amit kapott.

2020. júl. 29. 11:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Okoztam kb 10centis karcolást. De nem tudtam sajnos ott helyben téríteni a kárt, és a sértett egyből a betétlapot vette elő.
2020. júl. 30. 10:46
 5/6 anonim ***** válasza:
attól függ mennyi most a köteleződ, ha Malusba menne érdemes kifizetni, ha mondjuk 10-ről 8-ra akkor nem, és károkozói pótdíjat mindenképp lesz pár évig.
2020. júl. 30. 11:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Amúgy durva, hogy ennyit kell fizetned. Én suzuki swiftel csúsztam rá az audi A3-ra (2016) és ott a karcolás nagyobb volt. 80-at számláztak ki.
2020. júl. 30. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!