Ti fiatal párként vennétek hitelt házra/lakásra a mai ingatlanpiaci helyzetben?
Azért a 10 év nem irreális cél.
Évi 3-4 milliót ketten félre rakunk erre a célra akkor 10 év alatt megoldható. Persze lehet érdemesebb közben hitelt felvenni, de akkor is vége lehet 10 év alatt.
Esküvőre nem kell milliókat költeni. Általában annyi vagy több nászajándék összejön amibe az esküvő kerül. Ha nem így van akkor teljesen felesleges annyira költséges esküvőt tartani.
Autó szintén nélkülözhető. Jó ha van, pláne ha már egynél több gyerkőc van és van rá pénz. De a lakás szerintem fontosabb.
18as vagyok még
Azt hozzáteszem, hogy van 2 millió forint félretett pénzünk ha bármi történne.
14#
Erre azt szoktam mondani, hogy budipapírt sem muszáj otthon tartani, kitudod lögybölni vízzel, valamiért még is mindenki vesz és aki kicsit is ad a hátsó fertája kényelmére, az nem a legolcsóbb újrahasznosított papírral karistolja... :) Ez persze így sarkos és cseppet sem nőies megfogalmazás, de általában érteni szokták mit akarok ezzel mondani.
Egy esküvőt nem azért szervezünk meg, hogy visszajöjjön az ára, hanem azért, mert szeretnénk, ha a rokonaink és a barátaink velünk ünnepelnének. Pláne nem ez alapján választjuk meg a násznépet. Ha pedig már jobb esetben csak egy ilyen nap van az életben, akkor szeretnénk, ha az olyan lenne, amilyennek megálmodtuk, nem kompromisszumokkal teli (így is lesz benne bőven).
Autó sem feltétlenül kell persze, csak ha olyan helyen lakik az ember, ami megkívánja. Amíg a belvárosban laktunk, nekünk sem volt és ugyanúgy láttam, ahogy te. Lehet nélküle élni. Persze még mindig lehet választani, hogy egy 20 éves suzit vesz az ember, vagy egy 5 éves akármit, de arányaiban nem biztos, hogy hosszútávon olcsóbb lesz a régi, amit ma értelemszerűen elég kedvezően megtudok venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!